Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Китайски инвеститори насочват вниманието си към имоти в Австралия и Виетнам
Инвестиционни дружества и фондове от Китай, търсят недвижими имоти с инвестиционна цел  в Австралия и Виетнам, това се прави като алтернативна мярка спрямо вътрешния пазар, в опит да бъде изкуствено "успокоен", съобщава електронното издание "Business Week".


Китайски инвестиционни фондове са изразили интерес към инвестиране в чуждестранни недвижими имоти. Това е особено интересно с оглед на мартенското изявление на изпълнителният вицепрезидент на "China Investment"-Джеси Уанг. Тогава той разкри, че през 2009 г. дружеството е инвестирало повече от 10 милиарда долара в чуждестранни недвижими имоти.


Китайските инвеститори са силно привлечени от Австралия, заради силната й икономика. Очаква се тази година 3% ръст на австралийската икономика, а прогнозите за следващата годино са за ръст от 3,5%. Виетнам е другата притегателна точка за китайските инвеститори.


През последната година цените на жилищата в тази страна са скочили с 10%. До края на настоящата година се очаква цените на жилищата, вариращи от 68 до 80 квадратни метра да скочат с 15%. Сегашната цена на този тип жилища е в рамките на 100 хиляди долара (75,5 хиляди евро или 147,5 хиляди лева).

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии