Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Киркоров ограбен от своите

Така започва статията в руския сайт svpressa.ru – отново реклама за България по целия свят. Под ‘своите’, се налага да разбираме – Българите. Руската мега-звезда Филип Киркоров всъщност е роден и израснал в България.
Повод за статията е, че измамници открадват от своя прочут сънародник два апартамента.


 

Тези дни Киркоров забавлява с изкуството си Испания, но в родната България певецът се изявява и на бизнес сцената - конкретно в строителството.

Той е основният инвеститор в строителството на супер луксозният хотел Порт Палас в курорта ‘Слънчев ден’.
Докато ‘Зайка моя’ (песен на Киркоров) събира цветя и аплодисменти от испанската публика, в морската столица - бившите му бизнес партньори, предприемат действия незаслужаващи овации.
Те открадват принадлежащите на певеца два апартамента с площ 519 кв. м.

Кражбата случайно открива 70-годишният чичо на Филип - Гирагос Криконян, фактически собственик на фирмата ‘Филип Киркоров инвестмънт’.
В бюрото по труда неочаквано узнава, че вече не управлява компанията и че преди два дни апартаментите на компанията са продадени.
Чичото уведомява полицията и щракват белезниците на някой си Пламен Маджуров.
Оказва се обаче, че три години назад същият е управлявал за кратко компанията ‘Филип Киркоров инвестмънт’. Запазва и документ – пълномощно, с който назначава за управител Даниел Иванов.

Новоназначеният управител, продава на Пламен Маджуров два апартамента и сделката е изповядана пред нотариус
Пред съда, Маджуров представя себе се като елитен брокер, управляващ активи за 100 млн. Лева. Уверявал, че поп звездата Киркоров в резултат на различни сделки е получил около 3 – 5 000 000 лв. Споменава и за предстояща сделка  с недвижим имот в центъра на Варна.
Че без него – певецът ще търпи огромни загуби, защото не са внесени данъци по предни сделки.

В крайна сметка ‘елитният брокер’, ще получи вместо луксозна спалня, затворнически нар. Временният ‘управител’ Даниел Иванов, също освобождава креслото. Следствието определя и степента на вина на третия участник в измамата - нотариус Янчо Нестеров.
Журналисти от вестник ‘Труд’ успяват да се свържат с Филип Киркоров в Барселона и да зададат въпроси по повод на случващото се в България.
‘Добре, че чичо Хари всеки три дни проверява как стоят делата на фирмата ми’ - споделя поп певица.
‘Въпреки своите седемдесет години, той е ‘бизнес-главата’ на нашето семейство. Ако не беше той – крадците щяха да успеят да отмъкнат апартаментите.’

Запитан за бизнеса му с имоти в България, Киркоров отговаря: ‘Аз инвестирам не в Маями, както правят моите колеги, а в България. Аз съм патриот. В ръцете си държа български паспорт. В България имам сериозен бизнес с недвижими имиоти. Владея разкошни жилища в луксозния комплекс ‘Емералд’ в Равда. Мога да убедя достатъчно много хора от Русия да купуват апартаменти там.’
Летото ще пристигнат Лолита, Борис Моисеев, Надежда Бабкина, ръководителят на 1-ви телеканал Константин Ернст.

Стана ми известно, че мошенниците са имали намерение да приложат схемата и за партаменти в Равда.
Що се касае за двата апартамента в ‘Порт палас’ – намиращи се в 11-етажното, луксозно здание, са моя лична территория. Купих ги за да се срещам там с приятели.

Варна

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии