Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Карта на дупките по улиците във Варна


Вдъхновени от инициативата подета през facebook от граждани на Варна, се присъединяваме към зараждащото се недоволство и подемаме собствена инициатива за създаване на карта: "Дупките по улиците на Варна".

 

Молим ви да изпращате снимки на дупки по улици във Варна с описание на местоположението на e-mail: dnes@imotdnes.comЦелта на картата е да започнем да изучаваме дисциплината "дупки по варненските улици". Смятаме, че проблема с дупките тепърва ще става "ПРОБЛЕМ", защото ако не започне поетапното, основно асфалтиране на улиците във Варна, частичното закърпване до няколко месеца ще доведе Варна до икономически колапс.

Ако трябва да внеса ирония - дупките не са природно, а човешко бедствие и по-скоро - управленско.

В никакъв случай не бих искал да нападам кмета на Варна или Общинския съвет, защото ако зависеше от гражданската позиция на всеки от тях поотделно, съм сигурен, че биха разрешили проблема.

Понеже никога не съм бил кмет или общински съветник, само мога да предполагам какви интереси са заложени и за какви пари става въпрос.

Представете си, че вие сте кмета и решавате да определите конкурс за нови фирми, които да се грижат за асфалтирането и поддръжката на варненските улици. Стоите си на бюрото и трябва да вземете решение. Не защитавам кмета, само насочвам мисленето в посока на факта, че проблемите с дупките по улиците на Варна не са от днес, а от вчера. Наслоявал се е с годините, а какво сме правили през това време ние – гражданите на Варна?

Варненци не обичат да протестират, бих казал, че да протестираш във Варна не е модерно и се възприема за просташко и под достойнството.
Ако обаче всички ние – гражданите на Варна протестирахме, кмета и общинските съветници щяха просто да имат мотив да заявят на икономическите лобита, че варненци ВЕЧЕ протестират.
Никой не е по-силен от 500 000 варненци. Няма икономическа групировка, която да не се огъне под общестения натиск.


Отделни журналисти и медии биха могли да се купят, за да насочват вниманието в друга посока. Предполагам, че и общински съветници биха и може би поддават на икономически бонуси.
Няма как обаче да се купят 500 000 варненци по друг начин, освен да си получат своето, а то е:


Да ходят по бизнес дела или да се разхождат с колите си по гладко асфалтирани варненски улици :)Докато чакаме всичко това:

 


Аз съм ЗА протест пред община Варна заради дупките а ти?

На 01.03.2010г. (понеделник) Ще се проведе протест пред Община Варна заради дупките по пътищата!
Събиране в 16.30 часа на паркинга на Метро,тръгваме в автоколона и в 17.30 часа сме пред Общината! Стига сме мълчали и търпяли!


вижте повече за организацията на протеста тук


Ивайло Манахов

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

vasil: 2012-06-16 14:27:32 |

ne znam am mnogo qko drugi te neznam ko 6te kazvat az kazvam dadadada

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии