Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Калина Павлова - изненадваща кандидатура за главен архитект на Варна

Изненадваща кандидатура за главен архитект на община Варна в лицето на Калина Павлова - човекът, който оглави гражданските инициативи срещу проекта на Общия устройствен план и "Алея Първа".


До конкурса е допуснат и Петър Йорданов, изпълнявал длъжността главен архитект. В началото на 2009, Заема мястото на арх. Иван Трндафилов, който без да дава обяснения се оттегля от поста.

 

Видно е, че и двамата кандидати имат опит в областта, за която кандидатстват.

 

И докато за Петър Йорданов няма информация за обществени каузи и прояви, то същото не се отнася за арх. Калина Павлова.

 

Тя е основния опонент на проекта Алея Първа и мотор на протестите.

 

Въпреки обвинянията в какви ли не интереси, Калина Павлова продължава да отстоява позицията си за разлика от други "бойци на барикадата", които развяха белия флаг и се предадоха на отсрещната страна - става въпрос за Организацията за обществена защита Едно.

 

Калина Павлова има и друго предимство. Познава начина на работа на кметската администрация не само от делата за лишен достъп до информация, които спечели, но и от работата си в общинския отдел, работещ по ОУП на Варна

Сблъсъкът предстои и предвещава интересни наблюдения и коментари. Двамата одобрени архитекти ще положат тест и ще бъдат поканени на интервю.

 

Какво ще реши Общината и по кои критерии, ще защити възможността на варненци за по-добрата кандидатура, защитаваща обществения интерес - предстои да видим. Ще ви държим информирани по случая.

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии