Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Какво става в Гърция?

Блокадата на българската граница е само частица от неприятностите, които вече сполетяха и ще сполетяват южната ни съседка. Ние си имаме достатъчно грижи за да се интересуваме и от живота на нашите съседи, но май ще се наложи.

 

Новинарските емисии показват блокираните камиони и не спират да изчисляват загубите на родната икономика.

Това е последната грижа на гръцкото правителство, което се тресе от мощни политически процеси.

 

Какво прави мениджър на предприятие, който е затънал до гуша от исканията на служителите и от претенциите на банката за просрочени плащания?

Просто отлага. Печели време за да се разведри обстановката. В същото положение е и гръцката държава. Освен фермерите, се опитват да стачкуват митничарите, държавните служители, пристанищните работници... И на фона на искания за стотици милиони - изведнъж зареваваме и ние. С нашите около 2.5 млн. лв. нашето е направо детски плач.

Но понеже не сме деца да се тръшкаме и ревем още по-силно, гърците не ни забелязват. Нашите бащици в правителството изпращат писма до Брюксел и с нежен тон обясняват колко сме на загуба. Дори не е сигурно дали ще се стигне до дела или пак всичко ще се размие във времето.

 

Отново не случихме на съседи или по-скоро те случиха на овчи съседи, които имат безкрайно търпение. Направо се чудя на иначе шофьорите ербапи, които за щяло и нещяло вадят щангите. Ами пет километра опашка означава стотици наши, печени шофьори. Вариантите са два - след като гръцките им колеги повтарят непрекъснато колко големи приятели сме - да слизат от камионите с по една щанга и да ги почват. А докато налагат - да процеждат през зъби колко големи приятели са на гърците.

Втория вариант е да обръщат към София, да паркират на жълтите павета и да попитат мениджърите в държавата "Какво става?" А ко няма отовор - каквото сабя покаже.

 

Иначе ще спра да гледам новини, защото имам чувството, че сме под някакво ново робство и мантрата е една и съща. На някой от вас думите ми може да са радикални, но когато тези шофьори стоят като заложници - би трябвало да се говори за тероризъм. Когато от това не се трогва и Гръцката държава - значи говорим за Държавен тероризъм.

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии