Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Какво става с вестник „Позвънете“?

Явлението "ПОЗВЪНЕТЕ" двадесет години продължава да помага на живота ни. Хиляди са намерили работа, хиляди са купили дом, хиляди са наели жилище или офис.

Ако собствениците на "ПОЗВЪНЕТЕ" бяха вземали процент от всяка сделка, за която са допринесли да се случи - сега щяха да са милиардери.

 

Някой, някога замислял ли се е за оборотите, които вестника е успял да завърти като реални сделки за варненските фирми?

 

Сега, когато собствениците като далновидни хора вземат решение да спрат временно новините и всички са готови да злорадстват.

 

Агенциите за имоти винаги повтарят, че те били създали империята "ПОЗВЪНЕТЕ" с парите дадени за реклама. А колко пари са спечелили благодарение именно на вестника?

 

Винаги гледаме в чуждото канче, което винаги ни се струва по-лъскаво и по-пълно.

 

Създаването на институция от ранга на ПОЗВЪНЕТЕ е непознат процес за България. Нито един български град не е излъчил толкова полезна медия.

Да не смятате, че така наречените големи вестници са допринесли повече за реалното печелене на пари от страна на фирмите във Варна?

 

Когато някой софийски вестници спряха варненската си притурка - никой не каза, че фалират. Сега - когато вестникът на варненци предприема спасителна стъпка - се крещи за фалит!?


Хората, които са създали ПОЗВЪНЕТЕ със сигурност знаят какво правят и не се съмнявам, че правят неправилен ход. Напротив - за разлика от държавния чиновник и политик, който вместо да съкрати тумбата от лентяи по министерства и агенции - продължава да дотират съществуването им с нашите пари - частния бизнес мисли и действа разумно.


Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 3 » »»

Петев: 2012-06-16 14:27:32 |

Красимире, За преглед си приятелю:):) Срещал съм типажа хора като теб ,които под мустаците увиснали псуват живота сърдито но нищо не правят за да променят статуквото.Предпочитат да пият евтина ракия но не и да си мръднат пръста да свършат нещо полезно за себе си. С най - голямо старание броят париците на другите дето работят и печелят такива.Завистта ги унищожава и те са доволни от това.:):)

Ивайло: 2012-06-16 14:27:32 |

Краси засегна любимата ми тема. Знаеш ли - моето мнения е, че всеки трябва да е собственик: Всеки трудещ се човек да е юридическо лице, да има фирма, да издава фактури на друг собственик, да се осигурява сам. Какво ще кажеш :) Тогава според мен ще се възцари справедливост. Отиваш на интервю за работа - всъщност си на бизнес среща. Договорената заплата всъщност е сума, която твоята фирма щ получава всеки месец. Иначе както ти атакуваш всички собственици, че са измамници - така и аз ти споделям, че съм имал десетки служители и на никого нищо не дължа. Ако ги видиш - попитай ги дали случайно не са ми отмъкнали клиенти, а някой се опитаха да ми разрушат бизнеса - съвсем умишлено.

Красимир: 2012-06-16 14:27:32 |

Специално за "собствениците" на бизнес: Само не забравяйте първите си години, как сте крили приходи и данъци и как сте мамели работниците си със заплатите и осигуровките.

Собственик: 2012-06-16 14:27:32 |

Петев, подкрепям ви - този форум заслужава и още едно мнение на собственик. Подкрепям и г-н Дилов за единственото правилно действие. Само този, който не е създавал бизнес нищо не разбира от понятието "жертва". Собственика повече от всеки друг знае как да спаси кораба от буря. Поздравявм и собственика на този портал - г-н Манахов, че също не се огъва пред влияния и дава възможност на варненския бизнес да изрази своето мнение. Този портал след ПОЗВЪНЕТЕ е единствения, който не е легнал на политически или икономически интереси. Успех г-н Дилов - правилно действате и мислите.

Петев: 2012-06-16 14:27:32 |

Уважаеми Г-н Дилов, Прочетох написаното до сега и едно не ми стана ясно....Защо е необходимо да се оправдавате, че сте имали успешен бизнес до сега и кризата е предизвикала срив???Защо трябва да обяснявате на "сулъо и пулъо" какво и защо сте направили за да оптимизирате разходите и стабилизирате финансовото састояние на "ПОЗВЪНЕТЕ" Аз също от 94 година развивам частен бизнес.Знам какво ми е коствало да направя това което съм направил,знам и как са ме сочили с пръст разни нехранимайковци,мързеливи тунеядци и навлеци като са ми викали "милионера"Те тези милиони как ги виждаха не знам но и не се интересувам.Кучето си лае кервана си отминава!!!!!!!!!Никой ама никой няма да ви разбере включително тези от маститите агенции, дето ако ги препитаме за парвата единичка с многото нули може и да излезне някой заек за Г-н Цветанов от София. А ако очаквате работник да ви разбере значи сте огромен наивник и без значение е това какво вие в социален план сте направили за него. От опит знам ..Повярвайте ми !!!!!На тази тема мога да напиша цяла книга. В резюме искам да ви кажа за последно. Стискам ви палци !!!!Надявам се че решението ви е премислено добре.И ще се радвам след определено време отново да мога да си купя вестник "Позвънете". Пожелавам ви много здраве и късмет PS. Сега ще видите ,как ще ме метнат и мен :):):):) Човешката злоба край няма българската е рецидив. За казана в ада нали сте я чували :):):)

Дилов: 2012-06-16 14:27:32 |

Извинете ме, че говоря истини. Не си седя никъде, да си броя парите, а вие да идвати и т.н. Не сте прочели внимателно писаното. Вестник се утвърждава с години. Освен това се утвърждава качествено само ако му е вярна концепцията. Изобщо, много се изненадвам как хора, които развиват бизнес, ме нападат относно самия бизнес. Как може да се твърди примерно, че аз като клиент на дадена хранителна верига и играя спонсор, и че тази верига ми взема парите, или аз отивам да си ги набутвам зорлен там. Това не е мислене като за бизнес. Знаете ли какъв е проблема в този вече започващ да става несериозен форум. Че аз се мъча да обясня каква е истината. Да кажа някои сериозни бизнес и информациовви тенденции и факти, а се намесват някакви много особени лични отношения и лични дразги. Добре. Виновен съм, не съм бизнесмен, не съм мениджър на място, нищо не разбирам, сънувам за 18-те успешни години... да, не сънувам, ами съм ви обрал. Така добре ли е? Доволни ли сте? Аз си отивам на тръстиката, и продължавам да работя. Вие стойте и откривайте новите основи на личностните отношения в парично-стоковите размени. Последно, ако някой не е наясно с нещо в бизнеса ми, да заповяда - всичко ще му бъде показано. Ние сме на светло във всяко едно отношение. Хубав ден, и успешен бизнес!

Друга агенция: 2012-06-16 14:27:32 |

Извинявайте г-н Дилов, слядя от вчера коментарите и съм сигурна, че нещо грешите. Пишете, че не сте ходил за реклама. И как така изведнъж агенциите хукнаха да рекламират при вас? Как така Позвънете се превърна сам в мощен инструмент? През времето докато се утвърди - вие как се издържахте? Много ми е странно как с лека ръка обяснявате нещата. Е как да не е с нашите пари? Ами нали ние - агенциите за имоти с години ви давахме парите си. И какво спечелихме? Казвате, че никога не сте ходил по агенциите - ами това е проблема - седите си някъде и си броите парите, а ние ви ги изкарваме. Знаете ли, че в този портал плащам 50 лв. на месец и всеки месец имам минимум по една сделка от обаждане от Имот днес? Знаете ли колко по 50 лв. съм дала до този момент на Позвънете? Десетки хиляди и не съм само аз - още много агенции ви затрупаха с пари, спирам защото ме е яд на приказките ви.

Петър Дилов: 2012-06-16 14:27:32 |

Уважаема агенция за имоти "Х",... то няма такава агенция, но зная защо се криете зад неизвестното... защото отново във Вашето изказване има неверни неща. Никога, ама НИКОГА, не съм ходил по офисите на фирмите да се моля за реклама. Фирмите сами, и то когато вестника стана популярен, тръгнаха да рекламират. Друга неистина в изказването Ви... цитат: "благодарение на нашите пари за реклама вие успяхте да създадете вестник ПОЗВЪНЕТЕ". Пълна измислица. Ако някой някога създаде такъв модел за бизнес, той е предварително обречен. С тези си две твърдения показвате, че не познавате тънкостите на вестникарския бизнес, и в частност на ПОЗВЪНЕТЕ (защото там има уникален елемент). Аз не обсъждам бизнеса на другите и не им казвам, че крали тухли от ремонта на гарата за да построят МОЛ-а. Затова, моля всички да спрат обсъждането и лъжите по отношение на бизнеса. Ето я формулата на бизнеса, още при неговото създаване: "безплатно приемане на обяви по телефон - публикуването им във вестник - купуването на вестника поради търговски и битов интерес - вторичен момент, но основен, е приходи от реклама в карета". В началото вестникът се издържаше само от приходите от продажби - скромно. Това е. Няма партийни каси, няма мутренски пари, няма молене по фирми за реклама. Рекламата дойде впоследствие (след 1-2 години от началото). Да кажа там пък каква тайна солчица заложихме в началото. Казахме на рекламните си агенти така: "Вие няма да сте адвокати и защитници на интересите на издателството, вие ще защитавате ПРОДАЖБИТЕ на рекламодателите - т.е. когато те продадат своята стока и услуго, тогава ще повторят рекламата"... и се получи. Агенция "Х", във връзка с написаното, и имайки предвид нашето уважение към клиентите ни, от вас чувам израза "агенцийките за имоти". Този израз никога не сме го казвали, няма и да го кажем. За нас основен дял от клиентите са били всички нива фирми. Освен това на мен лично и на съпругата ми винаги е било чуждо деленето на малки и големи. На нищожни и велики. Ние като хора не разсъждаваме така. Винаги сме уважавали хората, техния труд, фирмите им. Така. Във Вашето изказване има и една истина, която не мога да отрека, и която аз самия твърдя от години. Да, информационната мрежа идва на власт. Тя дойде. Там воже ефекта ви да е по-голям. Зависи какво целите обаче. В момента ако говорим за локално влияние на информацията съотношението на мрежа-вестник е някъде към 50/50%... различно е. Това е тенденцията. Затова и ние приключваме в момента един огромен проект - много скоро ще бъде пуснат един голам портал на мястото на сегашния сайт, който да Ви подпомага дейността и... продажбите естествено. Уважаеми, строител на съвременна Варна (ССВ :),... много сте прав. Списанието "Имоти днес" не е фалирало, просто е спряло. Ще дойде пак. Може и под формата на сайт, но ще бъде. Така е и с новините ни, така е и с ходенето на ресторант, какъвто паралел сте направили. Живота продължава, и ние докато сме живи. Успешен бизнес на всички!

Строител на съвременна Варна: 2012-06-16 14:27:32 |

И Литова и Манахов издаваха до миналата година списание, което по качство и съдържание конкурираше националните. Обаче май го продадоха на някакви руснаци. Беше четено и имах голям ефект и какво сега като са спрели да го издават - да ги обявим във фалит ли? Хората са си преценили, както и Позвънете, че е трудно и са взели правилното решение. Давам пример и със строителния бизнес: Защо сега малко фирми строят? Ами не им се затварят пари, но това означава ли, че са фалирали? Айде стига с тия елементарни хули. Тоя спрял да ходи на ресторант и вече слух, че е фалирал. Видяли еди кой си, че си купува баничка и следва слух за фалит. Злоба, злоба и злоба - това не е добре.

Агенция за имоти "Х": 2012-06-16 14:27:32 |

Уважаеми г-н Дилов, виждам че следите Портала за имоти на Варна и публикувате свои коментари. Искам да ви кажа, че благодарение на нашите пари за реклама вие успяхте да създадете вестник ПОЗВЪНЕТЕ. В началото ходехте на крака по нашите офиси и ни се молехте да рекламираме. После нещата ви потръгнаха и натрупахте пари и влияние, а ние си останахме "агенцийките за имоти". Вашия вестник отдавна не е това, което беше и например този портал ми носи много повече ползи отколкото вашия сайт и вестник взети заедно.

   1  2 3 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии