Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Какво смятат руснаците за инвестицията в имот извън Русия

Руски анализатори изнасят данни за изследване на мнението на руснаците към инвестицията в недвижим имот извън Русия. Оказва се, че в този момент - болшинството от руснаците смятат вложението в недвижим имот зад граница за успешна инвестиция.

 

Инвестицията в недвижим имот зад граница за болшинството руснаци е най-надеждния начин за влагане на средства. През октомври на това мнение са 44% от руснаците. В сравнение с данните от август-септември, когато изследването показва 46-47% - популярноста на този вид инвестиция определено се запазва. За това в кои държави покупката на имот е най-изгодна и къде цените са паднали най-много цените - интервю с Алексей Коновалов, главен редактор на интернет-портала "Prian.ru".

- Алексей, въобще, как повлия световната финансова криза на пазара на имоти зад граница и в този план - къде цените на имотите се понижиха най-много?

-Най-голямо понижаване на цените на имоти се наблюдава на пазарите, чийто цени бяха изкуствено раздути. Това са САЩ, Великобритания, Испания.

- Ако сравняваме с Русия?

- Ако сравянваме с Русия - всичко зависи от региона. Много трудно е да се сравняват пазарите.

- Алексей, а къде е интереса на руснаците? Руснаците търсят имоти там, където цените най-много са паднали или предпочитат конкретни държави?

- Да, има конкретни региони. Руснаците се интересуват не толкова от понижените цени, колкото от това какво се рекламира. Пазарите, които се рекламират привличат вниманието на руския купувач на имоти зад граница. Така, че ако говорим не толкова за конкретни сделки, а за интереса на руския купувач, ето какъв рейтинг отчита нашият портал: На първо място - България!!!
Следват: Германия, Финландия, Испания, САЩ, Италия, Чехия, Латвия, Черна Гора, Египет. Интерес отчитаме и към Турция, Кипър, Гърция.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии