Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Какви имоти се търсиха в портала последно?

Търси се много - разглеждат се доста оферти, но за съжаление запитванията за ноември и декември 2010 са с най-голям спад за същия период на последните пет години.

 

Това показва и реалностите на пазара - застой, който може да се окаже началото на края на застоя в имотния бизнес.


По наше мнение - в момента на имотния пазар на Варна има страхотни предложения и като цена и като качество на имота.

По-долу ви даваме само два примера за наеми. Ако в момента наемете имот и убедите собственика да сключите договор за 2-3 години без цената да се променя, ще си осигурите добър наем за дълъг период.


Агенциите също станаха вяли в публикуването на оферти. Понеже нямаме обратна информация от тях колко имота им се предлагат за проджба, можем само да предполагаме, че и предлагането не бележи някакви изненади.


Банките се оживиха и рекламите за кредитиране заляха медиите. За съжаление - този път на банките ще им бъде трудно да си набавят длъжници, защото въпреки огромните печалби, които гарантират стабилност - хората са повече от всякога наясно, че тези печалби са натрупани от най-високите лихви по кредитите в Европа.


Но да се върнем на темата разгледани оферти: в момента в порала са публикувани интересни имоти за отдаване под наем - например:


Разгледайте добре този магазин под наем на бул. Владислав Варненчик. Помещението е на самия булевард - точно срещу Макдрайф. Има лице, а наема от 680 лв. е крайно интересен.


Само погледнете този жилищен наем Зимно кино Тракия - за 430 лв. на месец получавате нещо крайно добро като площ, обзавеждане и местоположение. Наема е буквално на нивата на наемите в кварталите на Варна.

 

И последно - съвет, който се каним да даваме непрекъснато: В момента лихвите по кредитите се движат около 7-10% годишно. Това е сериозна лихва - например за имот от 50 000 Е, ще се наложи да заплатите годишна лихва около 8-10 000 лв.

Съветваме ви да се огледате за ваш роднина, познат, приятел който ви има доверие и предложете лихвата на него. Така ще си спестите бъдещи неприятности с банки, такси за разглеждане, обслужване и т.н.

По тази схема - няма да се налага да доказвате доходи - при условие, че вашият познат знае прекрасно колко всъщност изкарвате :) Банките са необходимото зло, което спокойно можем да избегнем. Пари около нас има достатъчно - само трябва да попитаме, а най-изгодно е да го направим именно сега.

 

Ако търсите нещо конкретно - можете да ни пишете за да ви помогнем с повче оферти: dnes(@)imotdnes.com - махнете скобите когато изпращате.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии