Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Как ми предлагат кредит?

 

Като казали кредит, та кредит! Предлагат се в хипермаркети, вестници, улици, заведения, сигурно и от кутиите на Румен Луканов. И едни весели и жизнерадостни, сякаш не кредити, ами нектар и амброзия ти дават. Песни и пляски, танци и ретро Богдана Карадочева. Обаче липсва, липсвааа оригиналност в рекламирането на кредитите. За вземем например TBI.

Влиза клиент, условно да го наречем Стамат, и насреща му вакла хубавица. Стамат зяпва, момата мърда палаво кръшна снага три секунди и Стамат е готов. Свършил е. Изпразнил се е. Че е било хубаво, е изписано на Стаматовото лице. Че е свършил за три секунди пък той самият гордо се пъчи: „И вие ще свършите бързо.” Еми ще свършим, защо да не свършим - някои по-бързо, някои по-бавно. Ама дали всички ще напълним количките, обратно пропорционално на изпразнения си... ентусиазъм. Че си е откровено софтпорно този кредит, порно си е. Само нещо са сбъркани ролите - уж пред теб се мандахерца по пищималка бамбината, уж ти се изпразваш, пък накрая и с подарък те изпращат. Рекламата да не е за донорство за семенна течност. Ще взема да пробвам. Ама пък, от друга страна, нещо ме понамързява да подскачам за пари под звуците на естрадни хитове Карадочевски. И защо до всяко добро същество да застане поне още едно? Може би призив към клиентите е това. Ако е – малко жалко ми се вижда да ме настройват носталгически и възползвайки се от свалената ми защита, да ме кредитират.

ОББ обаче са си ретро фенове и туй то.  Въпреки че като цяло двете реклами са доста различни, имат нещо много общо. Ухажват представители от набедения за силен пол, завъртат им главите и така реализират пъклените си цели. Да си припомним култовото семейство със „за това са тъщите” и за жените, които и тази вечер няма да ги боли глава.

„Пиреос” обаче сбъркаха, като пренесоха сюжета вкъщи – сред толкова мадами в офисите е къде по-съблазнително.

Какво обаче ми прави впечатление - традиционно се пропуска една таргет група. Платежоспособна при това. Гей групата. Как би изглеждала рекламата за кредит, насочена към пола на Евг. Минч. или Джордж Майкъл. Група полуголи мъжаги (пропуснах да кажа мускулести) стоят и сластно прелагат потребителски кредит: ”Ееей, вземете го вие, да не ви го дадем ние.” Музика Джордж Майкъл, аранжимент Азис. 

Аз, бидейки в сравнително ясно съзнание, воден от граждански дълг, реших да помогна и скромен принос да дам за популяризирането на кредитите в частност и раздвижването на икономиката като цяло. Ето скромните ми предложения:

- Кредит „Троянски кон”. Погасява се за десет години. Предложение на Ахейската популярна банка, клон Атина. Насочен към троянската таргет група. Къде е уловката?! Първо, конят не е троянски, ами си е баш гръцки. И после в него има киндер сюрприз; но сюрприз за жените само, защото от тоя кон ще изскочат загорели за ласки воини ахейски. Кандидатът за кредит Хектор е възпиран от жена си: „Хайде смили се сега, не напущай високата кула, да не оставиш жена си вдовица, детето - сираче..."

и признание към офертата:

... Може би вещ прорицател умело насам ги насочва или пък техният дух ги подтиква и тъй направлява. “Смятам, че никой от хората свойта съдба не избягва: нито героят, ни слабият, щом е роден на земята."*

- отговаря обаче Хектор, приема офертата и загубва впоследствие и живот, и здраве. Всички знаем какво се случва после – Троя пада, Троянският кон става на подпалки, Одисей се размотава по пътя на връщане, за да може Арманд Асанте да покаже след 3000 години на всички как се върши тая работа само в две серии време.

- Кредит „Зелената кесия”. Дякон Викентий в страшна душевна драма, знаейки, че отец Йеротей държи пари кеш, пристъпва към вземането им :

„В дъното бяха наредени кесии — едната зелена — и други драгоценни вещи: големи кехлибарени броеници, златни руски икони, сребърни сладкови лъжички и блюда, кръстчета от бисер и връзка светогорски щамби. Викентий попипа кесиите: две от тях се познаваха, че са с едри пари: рубли, бели меджидиета; друга една със ситни двайсетачета. Златото блесна в зелената кесия. Той изчете из нея тъкмо двесте лири в полата си, което състави един лъскав куп злато. Викентий не беше сребролюбив, но видът на тоя сияещ метал омагьосваше очите му. Ето за кое нещо (мина му през ума) стават най-страшни престъпления и човек през целия си живот се бие да си го достави... Но нима това е всичкото злато на стареца, което мълвата изкарва на хиляди лири? Викентий беше в недоумение. Той заграби с шъпа жълтиците и взе да ги туря в джоба си.”**

Кредит “Зелената кесия” е отворен – внасяте колкото и когато можете, същото е и с тегленето. А лихвата си остава същата. Предназначен за браншови служители. Внимание обаче – ползвайте парите бързо и по предназначение. Викентий инвестира в Априлското въстание, турците извършват зверствата в Батак и след 130 години Мартина Балева се опитва да се намести по вестници и новини.

- Кредит „Имунобор”. Предлага се по стадиони и предимно баскетболни игрища. Служителките са облечени като кукери, впоследствие като кутии в клинове. Характерното е, че в разглеждания кредит се трупат точки, а не лихви. При достигане на квотата „Имунобор - 100 точки” се предполага, че сте изплатили задълженията си. Кредитите ще се развиват тепърва. Подобно случките на семейство ”Райфайзен”. Остава да видим новите рекламни висоти. Или низини.

*Илиада, песен VI, превод Александър Милев и Блага Димитрова. Издателство "Народна култура", София, 1971 г.

** „Под игото”, Иван Вазов, част II. Издателство „Отечество”, София, 1973 г.Любомир Любомиров

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии