Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Как да си изберем агенция за недвижими имоти?

Девет съвета, които се надяваме, да са ви от полза

 

При положение, че сте се убедили от ползата от агенция за недвижими имоти, пред Вас ще изникне въпросът как да познаем коя агенция е коректна,компетентна и добронамерена към клиентите си. Естествено, че няма универсална формула, но ето няколко съвета, които се надяваме да Ви помогнат да се ориентирате в избора си:

1. За изборът на агенция ползвайте препоръки от хора, на които се доверявате. Ако те Ви препоръчват някоя, която са ползвали и от която са доволни, спрете се на тази фирма.

Как да си изберем агенция за недвижими имоти? Девет съвета, които се надяваме, да са ви от полза! - Imotdnes.com - порталът за имоти на Варна и областта, статии2. Разгледайте сайта на агенцията. Ако е много лош или пък въобще липсва такъв - внимавайте!

3. Вижте каква информация дава самата агенция за себе си. Ако от тази информация не Ви става ясно с кого си имате работа, ако за връзка е даден само GSM и e-mail, то трябва да сте много предпазливи.

4. Огледайте офиса на фирмата - той може да Ви подскаже много за нея. В никакъв случай не казваме, че колкото е по-луксозен, толкова фирмата е по-добра. Никога не приемайте да си правите срещи с брокери или хора, които се представят за работещи в сферата на недвижимите имоти в кафенета, ресторанти, кръчми. Работното място на брокера е неговия офис, където той разполага с компютър, база данни, документи, а и с колеги, които да му помогнат при нужда. Ако Ви канят на друго място за среща, то може би има нещо, което брокерът (ако въобще е такъв) иска да скрие.

5. Не си правете експерименти с нелигитимни, т.н. креватни брокери или с хора, които са с професии, близки или свързани с недвижимите имоти. Няма никаква логика някой, който е добър в професията, да работи по този начин. Това е все едно да сменяте пари на улицата. Единственият сериозен и истински начин за посредничество при недвижимите имоти е агенцията. Само там може да се съсредоточи едновременно маркетингова, правна, градоустройствена, техническа и всякаква друга информация, нужна за професионално посредничество (не казваме, че това го има във всяка една агенция).

Как да си изберем агенция за недвижими имоти? Девет съвета, които се надяваме, да са ви от полза! - Imotdnes.com - порталът за имоти на Варна и областта, статии6. Вгледайте се във външния вид на брокера (малко вероятно е такъв, с лош външен вид, да Ви е от полза), отбележете как говори и как се държи.

7. Помнете, че в 99% от случаите служителите на фирмата приличат на нейния управител. Ако се сблъскате със служители на някоя агенция, които са недобронамерени и некомпетентни, то едва ли някой в тази фирма ще може да Ви е от полза. По всяка вероятност такова поведение се толерира от шефовете.

8. Ако някоя агенция продава даден имот, който Ви интересува, но самата агенция не Ви вдъхва доверие, то Вие можете да се обърнете към друга, която да се свърже с първата и да проучи как стоят нещата с имота и евентуално да го закупите чрез втората фирма. Това няма да Ви струва по-скъпо, а вие ще сте много по-спокойни.

9. Има такава българска поговорка - ”Според гостенинът и млинът”. Помислете над следното: ”Всеки получава такова обслужване, каквото заслужава”. ВИЕ ИЗБИРАТЕ!!!

Източник: www.imoti-varna.com

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии