Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Как да продадем по-бързо жилището си във Варна, след като пазарът е пренаситен с имоти?

В момента ситуацията е такава, че има много имоти във Варна, които се продават, но липсват желаещи да ги закупят.
 
Още повече, че населението на Варна с всяка изминала година се топи все повече и повече, тъй като младите хора заминават за чужбина да търсят перспективи за по-добро бъдеще. С това и потенциалните купувачи намаляват с бързи темпове. 
 
Дали е възможно да се завърне бумът на недвижимия пазар от началото на 21 век?
 
Истината е, че страната ни става все по-малко примамлива за чужденците. Сигурно помните англичаните, които бяха полудели да си купуват къщи в планинските селца у нас. Разочаровани от действителността в България, подлъгани от ниските цени на имотите и красивата природа, англичаните масово спряха да търсят имоти в страната ни, а тези които вече си бяха купили, сега се чудят как да се отърват от тях. Тъжно, но истина. И руснаците като че ли се умориха от абсурдите в България и ползват къщите си по морето само за през лятото. 
 
Трудно е да успеете да продадете бързо имота си, след като недвижимият пазар е наводнен със свободни площи, а няма голям интерес да бъдат закупени или наети. 
 
Да подготвим правилно жилището за продажба е от изключително  важно значение. Ако искате имотът ви да изглежда примамлив в очите на потенциалния купувач, то в такъв случай ще трябва да направите някои подобрения, да го освежите и да оправите съществуващите дефекти.
 
Не хвърляйте луди пари за основни ремонти, ако не е крайно наложително и апартаментът не е в много лошо състояние. Направете просто лек, козметичен ремонт, който няма да ви струва скъпо, но пък ще придаде хубав вид на апартамента. 
 
Когато подготвяте жилището за продажба е добре да бъде максимално празно, осветлението да работи и вратите да се затварят добре. Разбира се почистете основно, не оставяйте изкъртени плочки в банята или мивката, нека вещите ви не бъдат разхвърлени навсякъде, сложете ароматизатори, за да бъде въздухът свеж и приятен. 
 
Друго важно нещо е да определите правилно цената на жилището. Проучете какви са средните цени на пазара, според големината на имота и неговото местоположение. Примерно жилищата в центъра на Варна ще са по-скъпи от тези във Владиславово. Двустаен апартамент в Чайка ще е по-скъп,  отколкото тристаен в Кайсиева градина. 
 
При срещата си с потенциален купувач говорете умерено и не прехвалвайте имота си. Изтъкнете какви са предимствата на квартала  и загатнете, че бихте били склонни да направите отстъпка от цената. 
 
Ако спазите тези основни принципи със сигурност ще имате по-голям шанс да продадете по-бързо и на изгодна цена имота си. 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии