Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Изнудвачи на наематели във Варна

Наели сте апартамент чрез пълномощник, а собственика е в София. Договора е сключен, наема се плаща, но се идават хвърчащи бележки, а не фактура и така наема не минава за разход. До тук добре.

 

В един момент пълномощника казва: "Давам ви две седмици да се изнесете, защото ще правя ремонт". Наемателя е обезпокоен и търси офис за да се измести пред страха да работи между работници, които ремонтират офиса.

 

Наемателя напуска офиса и остава да плати два наема - за последните два месеца от неговото пребиваване.

Наемателя се свързва с пълномощника за да плати предпоследния наем, а последния наем да се покрие от депозита - платен при наема на офиса.

Остава за плащане ток за послединте два месеца в размер на 30 лв. и вода в размер на 7 лв.

За да е спокоен пълномощника, наемателят оставя депозит два климатика на стойност 2000 лв. и алармена система на стойност 400 лв.

 

Танту за кукуригу - климатици и алармена система на стойност 2000 лв. за дълг от 37 лв. !?

 

На новия адрес на наемателя пристига нотариална покана - наемателя да плати 1100 лв, на собственика !?

Наемателя се опитва да влезе във връзка със собственика чрез пълномощника и да плати дължимите суми за наем и консумативи.

Пълномощника отказва поканата за среща за да получи парите за наема и консумативи !?

Ествествено - за дълга от 37 лв. - пълномощника възнамерява да придобие два климатика и алармена система на стойност 2000 лв.

 

Този сценарий е реален случай, а действащите лица са:

Ани Корошкова - в ролята на собственик и дамата Цеци, която е в ролята на пълномощника.

 

И това не е всичко. По време на престоя си в имота - на наемателя е направена проверка от служба трудова медицина и се оказва, че електрическата инсталация не отговаря на съвременните изисквания. Наемателят със собствени средства плаща ремонта на инсталацията. Оказва се, че електрическото табло всеки момент може да се запали от елементарно, късо съединение.

 

Констатиран е теч в тоалетната. Наемателя за своя сметка вика водопроводчик, който да ремонтира старата водопроводна инсталация.

 

Наемателят е на косъм да лакира и остарелия паркет, въпреки, че дамата Цеци твърди как в началото е изциклила и лакирала всички паркети. Разбира се тя само си е помислила да го направи, но по всяка вероятност е прибрала парите, които са били отпуснати от собственика за тази цел.

 

Вятъра блъсва клон в един от прозорците и прави стъклото на отделни парчета. Наемателят няма достъп до помещениео, където се намира злополучният прозорец. Уведомена е веднага дамата Цеци, но тя се бави с визитата.

Парче се отчупва и на косъм да падне и да убие преминаващ.

Пристига полиция, която почти арестува наемателя за предумишлено убийство. Дамата Цеци отново не се появява.

Пред настойчивите молби на наемателя, тя все пак идва и заедно подлепят стъклото, така че поне да не се отчупват парчета. Стъкларя е повикан след около десет дена.

 

Парчета мазилка заповат да се отчупват от овехтялата фасада и от шест метра падат на тротоара, Дамата Цеци пристига, констатира и заминава!?

Налага се наемателят да откърти големите парчета мазилка за да не се стоварят на главата на някой минувач.

Звъни се, наемателя отваря - нахлува дъщерята на дамата Цеци, която живее в София. Без покана влиза в едно от помещенията, демонстративно сяда и заявява: "Плащайте веднага наема, защото парите ми трябват!?"

 

Скъпи приятели, внимавайте много, защото в един момент вместо да си гледате бизнеса, ще се превърнете в ремонтна група, а може да посетите и затвора за убийство по непредпазливост :)

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии