Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

ИЗМАМИ ! На вниманието на колегите от агенциите за недвижими имоти

Искаме да насочим вниманието ви върху две измами, за които вече научаваме от няколко агенции.

Първата е свързана с реклама в едни от най-реномираните английски портални сайтове. След като се уговаря една цена - примерно за три месеца, плюс един безплатен, Ви се предлага да платите с кредитна карта и да подпишете договор със сайта за това. В този договор с микроскопични, ама наистина с микроскопични букви пише, че ако не се откажете изрично от него след този първоначален период - договорът автоматично се удължава за една година и то при доста високо месечно заплащане. Ние имахме информация за този вид заблуда и когато случайно разбрахме, че други колеги са решили  да рекламират в такива сайтове ги предупредихме за това. Въпреки предупреждението и добрия английски, те се хванаха на тази елементарна уловка с микроскопичните буквички и им поизпразниха кредитната карта.


Втората измама,  в която за били въвлечени поне две варненски агенции, идва от Германия и Италия. В Германия и двете агенции са имали местни представители и са рекламирали български имоти. С тях са се свързали „много богати“ чуждестранни „инвеститори“, които са се интересували от много скъпи имоти - и в двата случая от  хотели. Срещите се провеждат в много скъпи хотели, а „инвеститорите “ идват със супер лимузини , изтупани със скъпи костюми и въвеждат в заблуждение наивните немци, че са голямата работа - богати евреи, богати индийци и т.н., които се чудят къде да инвестират някаква голяма сума - иначе данъчните ще им я приберат. След това те искат среща директно със собствениците на скъпите имоти, но в Италия - в гр. Милано.

Едната агенция доста е напреднала в контактите с тези измамници - срещи в Милано, схеми как да изнесат няколко милиона кеш от Италия при евентуална сделка и т.н. Другите колеги също се колебаят, дали да отидат на тази среща в Милано и когато накрая приемат - по случайност научават за печалния опит на колегите си. Тези международни измамници са много опитни и опасни в буквалния смисъл на думата. Можете да научите  още много за тази измама, като напишeте в Google  scam 419 или разгледате обширната статия в wikipedia.org  с това заглавие.

Много се надяваме  с тази информация да сме ви били от полза.


Екипът на списание "ИМОТ ДНЕС ВАРНА"


Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 » »»

Юлка Стъклева: 2012-06-16 14:27:32 |

От името на агенция "Интер Комерс"ООД също отправяме благодарности на "ИМОТ ДНЕС ВАРНА"!

STEPANOVSKA: 2012-06-16 14:27:32 |

ДЕЛМАР ИНВЕСТ искрено благодари на "ИМОТ ДНЕС ВАРНА " ,тази постъпка е наистина колегиална от ваша страна и искрено се надяваме така да бъде за напред между всички колеги .

Пролет Борисова: 2012-06-16 14:27:32 |

Целият екип на „Атриум” ООД благодари сърдечно на екипа на списание "ИМОТ ДНЕС ВАРНА" за тяхната добронамереност. На нас не ни се е случвала подобна измама, но то никога не е късно!!! Ако ние колегите по-между си сигнализираме своевременно, така както са постъпили колегите от "ИМОТ ДНЕС ВАРНА", надяваме се с общи усилия да спомогнем за намаляването на такива неприятни инциденти. Още веднъж благодарим!

Люба Петрова: 2012-06-16 14:27:32 |

Искрено благодарим за предупреждението. За жалост има и колеги, които се мъчат да преметнат колегите си. Пишете ни винаги за такива случаи, за да обменяме опит.На всички - УСПЕХ!

Nikolov: 2012-06-16 14:27:32 |

Blagodaria za infoto. Ako triabva da bada chesten, prez nas minaha kakvi li ne maraklii ot toia tip - te smardiat oshte ot zaglavieto ili starta na maila im. Napravili sme papka "Vrutki" - dori ne gi i chetem, kolekcionirame za da se aktualizirame periodichno.

Жоро Тодоров: 2012-06-16 14:27:32 |

Благодаря много за предупреждението и за отношението!!! Според мен проблема е в нашата Българска родна лакомия. Колеги милионер за два дни се става само по филмите!

Албена Маркова: 2012-06-16 14:27:32 |

Още миналата зима имахме подобен случай - немски бизнесмен с подобни изисквания - скъп имот, среща в чужбина. За секунда не сме се усъмнили, че е измама, прекратихме кореспонденция след втроия мейл. Тези неща си личат, чудя се как колегите са се хванали :))))

Лидия Великова: 2012-06-16 14:27:32 |

Благодарим за предопреждението. Ще имаме в предвид подадената от вас информация. Още веднъж ви благодарим, че мислите за нас

Павел Христов: 2012-06-16 14:27:32 |

..малко вероятно е да до допуснем...но благодаря все пак.

Красимир Александров: 2012-06-16 14:27:32 |

Благодаря,Ви много за предоставената информация,за "мастите"бизнесмени.Това което аз бих могъл да споделя,бе опита преди време, от мним петролен бизнесмен,да закупи апартамент,чрез моята агенция.Човекът си беше изпратил копие от личните карти - неговата и на съпругата му,номер на банкова сметкаи т.н.Проблемът беше ,че от банката му поискаха,да получат определена сума,преведена чрез куриерска служба,за да преведат необходимата сума за закупуването на въпросния имот.

   1  2 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии