Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Исландия заплашена със съд от Великобритания и Холандия ако не бъдат върнати 5 млрд.

Великобритания и Холандия ще съдят Исландия заради загуба на 5 млрд. долара от техни граждани в исландската банка „Айссейв” в случай, че парите не бъдат върнати.


Дългът е натрупан след като правителствата на Великобритания и Холандия компенсират през 2008 своите граждани - загубили инвестираните си в банка "Айссев" пари. Сега двете правителства си искат парите от правителството на Исландия.

 

Правителството на Исландия дори проведе референдум, който да покаже желанието на исландците. В референдума участва 90 % от населението като 59.1 % са против връщането на парите.

Противниците смятат, че не е редно с парите на данъкопладците да се покриват задълженията на частна банка.

Въпреки това правителството на Исландия възнамерява да върне парите за да няма съдебни проблеми. Подобни дела продължават минимум една година и се отразяват пагубно върху инвестиционния климат с години напред.

 

„Ландсбанки айлъндс” - компанията управлявала банка „Айссейв” по всяка вероятност ще връща парите с помощта на правителството на Исландия. Решението е да се възстановят 90% от парите на британски и холандски граждани - пострадали от фалита на исландската банка.

 

Ивайло Манахов

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Българин: 2012-06-16 14:27:32 |

Докато Великобритания и Холандия защитават интереса на своите граждани с всички сили - правителството на България продължава да помага с бездействието си на банките в България да смъкнат още няколко кожи от гърбовете ни.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии