Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Искат промяна на Закона за крайбрежието в Испания"Канарската коалиция" - регионална политическа партия на Канарските острови, представи исканите от нея поправки с които да бъде променен "скандалният" Закон за крайбрежието, който беше приет в Испания през 1988 година. Съгласно този закон, бреговата ивица отстояща на 100 метра от водния басейн е национална собственост и всяко строителство в тази зона е забранено.

 

В същото време, 15 години след влизането в сила на тази законово регламентирана забрана, испанското крайбрежие бе активно застроено, а закона бе някак си щастливо забравен. Жилища в тази зона си закупиха както местни хора, така и чужденци. Но през 2004 г., дошлото на власт социалистическо правителство, реши да си "спомни" за закона. Тогава бе взето решение, всички постройки в крайбрежната зона да бъдат разрушени, без държавата да дава никакво обезщетение на собствениците, напротив често пъти разноските по разрушаването бяха за сметка именно на собствениците.
 

 

Членовете на "Канарската коалиция", възнамеряват да намалят броя на постройките подлежащи на събаряне. Те искат да бъдат въведени редица критерии, по които да се оценява значимостта на всеки обект, построен на тази територия, която е национална собственост и възможността местните власти да могат да вземат решение за "съдбата" на всяка една постройка.

 

От коалицията предлагат да се преразгледа и границата на забранената за строителство крабрежна ивица, съобщава Spanish Property Insight.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии