Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Инвестират 5 млн. лв. в завод за асансьори във Великотърновско

Голямо предприятие за асансьори и подемна техника започва да строи софийската фирма "Технос" във Великотърновското село Ново село. Инвестицията е за над 5 млн. лв., потвърди представителят на фирмата - бившият банкер Николай Николов.

Преди броени дни дружеството е закупило на рекордна цена част от бившите обори на селото, само и само да излезе на главния път София-Варна. Преди това тя е взела и почти 17 дка в съседство от ликвидатора на местната земеделска кооперация "Надежда", потвърди кметът Христо Христов.

Предприятието ще отвори почти 200 нови работни места, което ще го превърне в един от най-големите местни работодатели.

104 224 лв. е броила "Технос" ООД за 1970 кв. метра порутени обори. Продавач на сградите е била общинската Агенция за приватизация. Нейният председател инж. Георги Стефанов не скри учудването си от рекордната цена, която е била достигната. За имота са наддавали общо четирима.

Началната му цена е била 37 027 лв., но в крайна сметка никой не е издържал на темпото на "Технос". Фирмата на всяка цена е държала да получи точно този имот, който граничи пряко с трасето. Така тя си е подсигурила и пряк подход, след като вече е притежавала бившите кооперативни сгради в съседство. Заради мащабния проект и цялостните си ангажименти с "Технос" Николов е изоставил директорския пост в "Асет банк".

Производствената база и прилежащите складове, както и голям логистичен център ще се разположат край Ново село. Мащабната инвестиция и множеството работни места на практика ще подсигурят поминъка на доста хора в региона.

"Технос" прави асансьори с електро- или хидравлично задвижване, с компютърно управление, както и подемни системи от всякакъв вид, включително подвижни рампи за инвалиди.

Голяма част от изделията на дружеството отиват за износ. Нейни подемни съоръжения са монтирани във водно-увеселителния парк в Одеса, в бизнес центрове и няколко жилищни комплекса в украинската столица Киев. У нас нейни са асансьорите в президентството, в Грандхотел София, хотели в Слънчев бряг и редица други обекти.

selo.bg

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии