Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

ИНВЕСТИРАЙТЕ В РЕКЛАМА ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

Това не е наш съвет, а съвет на един от най-авторитетните всекидневници Financial Times. Изданието поде рекламна кампания, подтикната именно от разразилата се световна финансова криза. Призивът е в никакъв случай да не се орязва рекламата, а напротив – да се рекламира още повече фирмата и конкретната дейност.
Естествената реакция при криза е да се орязват бюджети, да се съкращават служители и да се затварят офиси. Единствено не трябва да се съкращава рекламата, защото това е все едно да човек да боледува и да спре лекарствата, защото са скъпи.
Със сигурност вложените пари в реклама по време на криза се възвръщат.
Financial Times използва билбордове, електронни медии, дори специално създаден сайт, в който е поместена информация от независими изследвания в години на рецесия. Те показват едно – увеличените разходи за реклама в условията на криза оказват плодотворно влияние в дългосрочен план за фирмата.

Компанията McGraw-Hill провежда изследване между 600 фирми за периода от 1980 до 1985 г., целящо да покаже конкретен процент ефективност. Данните са впечатляващи – фирмите от изследването, които не са спрели да рекламират по време на кризата, по-късно са повишили с над 200 % продажбите си.

 

Ивайло Манахов – гл. редактор

списание "ИМОТ ДНЕС ВАРНА"


 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Пламена Стоянова: 2012-06-16 14:27:32 |

Скоро не съм чувала някой да е умрял от глад. Паниката е лош съветник и мисля, че фирмите донякъде сами избират своя край. Тези, които искат да продължат, умно ще намерят пътя. А другите , вместо да съкращават хора и да окастрят разходите, нека собствениците да се замислят дали да не ограничат разходите за луксозното си ежедневие и да вложат парите си в реклама, за да имат всичко след време, както и фирмата си като постоянен източник на приходи.... Всичко е в главите ни. Има повече психоза и по-малко криза. Просто вършете работата си. Това е.

dgany: 2012-06-16 14:27:32 |

А НЕОБХОДИМА ЛИ Е РЕКЛАМА, АКО САМАТА ФИРМА СЕ КОЛЕБАЕ ДАЛИ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ СЛЕД ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА, ЗА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ НЕЯ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН! НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПРЕДВИДИ ПЕРИОДА НА КРИЗАТА, ЗА ДА СИ ПЛАНИРА РАЗХОДИТЕ ЗА РЕКЛАМА? дА НЕ СЕ ПОЛУЧИ ДА КУПУВАМЕ ЛЕКАРСТВА С ПОСЛЕДНИТЕ СИ ПАРИ, ЗА ДА ОЗДРАВЕЕМ И НАКРАЯ ДА УМРЕМ ОТ ГЛАД!

Profi: 2012-06-16 14:27:32 |

И с двата коментара съм съгласен, но от друга страна пък ми е писнало от святкащи рекламни банери по сайтовете и затова този портал ми е любим. Няма досадни банери, всеки ден вече влизам да прочета нещо за пазара и въпреки, че отдавна съм в бизнеса с имоти - намирам добра информация. Моя бизнес е съсредоточен във Варна и региона и затова ми допада, че тук се публикуват оферти с подобна насоченост. Аз рекламирам и в този сайт и в списанието, защото са направени като хората. Колко пари дадохме през годините за реклама на споменатите по-горе вестници и вижте на какво приличат - наблускани с реклама и само колегите си четем офертите.

Broker: 2012-06-16 14:27:32 |

Да - добра е статията и си струва замислянето. Това, че пазара позамря не означава, че е станало кой знае какво. Сделки пак има, но без реклама наистина ще стане трудно. Прави чест на колегите от списание Имот днес, че пишат за нещата окло бизнеса с недвижими имоти. Списанието се чете явно и от другия месец започвам да рекламирам при тях. Позвънете и Варненски имоти - май не са достатъчни, пък и там не е публикувана информация за пазара, а хората в момента имат нужда точно от това.

krasimir grigorov www.roni.bg: 2012-06-16 14:27:32 |

статията е чудесна!кризата не е оправдание за никого.напротив-в бизнеса успяват тези,които спечелят доверието на клиентите.рекламата е най-добрият начин да стигнеш до ума и сърцата им.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии