Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Инвестициите в комерсиални имоти в Полша се удвоиха


До края на годината, тази цифра може да надхвърли 2 милиарда евро. За първото полугодие, инвестициите достигнаха 945 милиона евро, или с 50% повече от миналата година.

 

Според доклад на консултантска агенция Savills, най-търсен от инвеститорите продължава да е офис сектора, който привлече две трети от общите инвестиции. В сегмента на складовите имоти, също се наблюдава значително увеличение на инвестициите - от 50 милиона евро през първата половина на 2009 г., до 225 милиона евро, през същия период на текущата година, съобщава Property Wire.
 

 

За отбелязване е и факта, че само 11% от тези инвестиции са за дребни комерсиални имоти. Но експертите от Savills прогнозират, че след въвеждането в експлоатация на няколко големи търговски центрове, инвестициите в по-малки комерсиални обекти, ще възвърнат обичайното си ниво от 50%, от общите инвестиции в комерсиални имоти в Полша. 
 

 

Изпълнителният директор на Savills Poland, Брайън Бърджис твърди, че инвеститорите предимно се интересуват от първокласни активи, разположени в големите градове. В момента, лидер сред инвеститорите е офис сектора. Но в рамките на една година, заради малкия обем на ново строителство и последващият дефицит на такива обекти, интересът на инвеститорите ще се измести към обектите за търговия на дребно и индустриални недвижими имоти прогнозират експерти.
 

 

Най-активните инвеститори на пазара на комерсиални недвижими имоти в Полша са австрийците, германците, британците и французите.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии