Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Интериорен дизайн стил „Кънтри”: Ежедневно бягство от големия град

Бесният темп на живот в съвременните градове, понякога ви кара силно да искате да усетите уют ... Какво може да се иска повече от един селски интериорен стил? Събуждайки се на сутринта, да чувате звука на пердета, шумоленето на  бельото, полюшвано от сутрешния бриз ... да гледате играта на слънчевите лъчи върху стената ...да слушате песните на птиците, вместо звука от движещите се автомобили. След едно такова пробуждане ще се почувствате весело и свежо. Ако цялото това съчетание от комфорт и простота искате да го пресъздадете в интериора си, не се колебайте да изберете стила на кънтри музиката. 

Той се характеризира със селска простота, съчетана с комфорт и уют.

Всеки друг стил, също би променил интериора на дома ви. Но само този стил се характеризира с много аксесоари. При него мебелите са груби, неполирани, но с правилна форма.

Цветовете трябва да бъдат ярки, наситени и в същото време неясни - за предпочитане са пастелните нюанси. При избора на пердета и покривки за маса, гледайте те да са от прост лен, памук или памучни тъкани с малки модели по тях или монохромни. Особено ценени са ръчно тъканите платове с бродерия.

Ако сте избрали за вътрешен дизайн на вашия дом стила „Кънтри”, то по-добре се концентрирайте върху проектирането и избора на цветове и аксесоари за помещенията, отколкото на планирането.

Когато се правят стените и подовете трябва да преобладава дърво. Всичко в помещенията трябва да е в стил близък до селския, всичко трябва да диша, да притежава характер:

На пода сложете масивни дървени дъски или каменни плочи.

Направете стените с декоративна мазилка в съчетание с елементи от камък или тухла.

Също така подходящи са хартиени тапети с флорални модели. Изключително важно за целия интериор е вътрешните аксесоари да са подбрани в подходящ стил.

Помислете в помещенията на коя селска къща може да няма подложки или бродирани платове за салфетки?

Най-красивото на този интериорен стил, е комбинацията между простотата на рисунките по стените и аксесоарите, с грубостта на мебелите и материалите използвани за пода и стените.

Ако вашият интериорен дизайн е доминиран от пастелни цветове - в този случай  трябва да се съсредоточите върху аксесоарите. Все пак, всичко това създава едно докосване до топлина и комфорт, които желаете  да се връщат тук отново и отново или по-точно никога да не си отиват от дома ви. 

Надяваме се това ще ви помогне да направите правилния избор за да се превърнете дома си в царство на комфорт и уют!

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии