Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Интериор на стая в японски стил. Фотогалерия

 

Ако имате желание интериорът на дадена стая или на всички стаи да бъде в японски стил, не е нужно да правите скъпи ремонти, или да наемате скъп дизайнер. Можете просто да „развихрите” въображението си, и да украсите помещението с няколко ярки детайли, които да създават определен колорит. Но, понеже говорим за японски стил, трябва да се придържаме към основните правила на минимализма и да не претоварваме пространството с излишни неща.

 

За зониране на отделните площадки, било от стая или от жилището като цяло, в японския стил широко се използват леки плъзгащи се прегради (стъкло, дърво, бамбук), или изрисувани екранни прегради. Това придава особен шик на помещенията и спомага за ефективното използване на пространството.

 

Стените изглеждат превъзходно, когато са украсени с картини на оризова хартия, с пейзажи от страната на изгряващото слънце, или портретни гравюри на гейши. Друга традиционна украса са различните ветрила от коприна с изображения на дракони и символи върху тях.

 

Що се отнася за цветовете върху стените и таваните, най-добре е те да бъдат неутрални и светли: бял, бежов, цвят на дърво. Но ако сте привърженици на яркостта, експериментирайте с наситено зелено (цвета на прясна трева). Но например пода, гредите и някои други елементи, могат да бъдат в контрастиращо тъмно кафяво или дори черно. За украсата е много подходящо използването на бамбук: по стенните панели, по плътните преграждения, по подложките на рафтовете, дори бамбукови рафтове, столове, табуретки, вази.

 

Мебелите в японски стил са доста ниски, устойчиви, с правилни геометрични форми. При тези мебели можете да употребявате много възглавници за подложки, дори и на пода. Винаги е добре, тези мебели да бъдат в синхрон с модерната техника. А подовете, могат да бъдат покрити с традиционните японски плетени татами.

 

Като елегатен и атрактивен елемент в дизайна на стаята в японски стил, служи японската чай маса, с набор от специални прибори за чайна церемония, той винаги впечатлява гостите. Ако е възможно да се променят вратите, изберете си новите в източен стил. Най-добре е да бъдат изрисувани с картини в японски стил. Те обикновено са със същата, по точно повтарят решетъчната структура на преградите, или са с няколко широки хоризонтални прореза, които са запълнени с матирано стъкло. Избирайте ламинирани врати, които са в тон с пода, или с другите контрастиращи на стените елементи.

 

Текстилните пердета на прозорците, могат да бъдат напълно заменени с бамбукови или дървени щори. Могат да се използват римски щори с картини изобразяващи гейши или йероглифи. Те заедно с изображенията по одеалата, чаршафите и възглавниците по диваните могат да създадат един независим интериорен ансамбъл.

 

Също така имайте предвид и използването на малките неща в интериора: стенните хартиени фенери, издълбаните знаци по рафтовете на шкафовете, колекцията оригами на децата.  А бонсай или икебана, направена от ръцете на домакинята, ще бъде любимата й декорация в интериора на жилището.

 

И ако се питате, какво да правите с нещата, които не се вписват в новия интериор? Ами, ако не са ви нужни, дайте ги на тези които се нуждаят от тях, а за вас си оставете повече пространства за хармония и щастие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии