Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Индустрията на имоти ще търси решения срещу кризата на първата антикризисна конференция в


„Клиентът е царят на пазара, сега е времето за изгодни сделки”, коментират професионалистите в браншаНамирането на решения, с които да се противодейства на негативните ефекти от икономическата криза върху инвестиционните проекти в областта на недвижимите имоти е основната цел на предстоящата антикризисна конференция  „BalREAct - пазарът на имоти в България - възможности по време на криза”, която ще се проведе на 20 февруари 2009 г. в „Кемпински Хотел Зографски”.

Конференцията  поставя началото на професионален дебат между всички участници в бранша на недвижимите имоти, чрез който да се определят правилните стъпки за потребителите и гражданите и същевременно да се оформят приоритетите на настоящите и бъдещи управляващи., коментираха организаторите на днешната пресконференция.

„Професионалистите в бранша са единни, че през тази година клиентът е във водеща позиция и сега е времето, когато на добра цена може да се купи качествен имот. Желанието ни е, чрез ефективен дебат, да провокираме полезни решения за развитието на индустрията на недвижимите имоти в България, като целта ни е да постигнем качествена и устойчива жилищна и градска среда.” Това заяви Венета Кръстева, управляващ партньор на най-голямото изложение за недвижими имоти на Балканите BalPEx, обобщи задачите на предстоящата антикризисна конференция.

„През 2009 г. най-важно ще бъде наличието на оборотни средства. В нашия регион се наблюдава увеличаване на дела на местните инвеститори. В края на първото полугодие ще настъпи моментът, когато очакванията на купувачите и продавачите ще се срещнат на по-ниски равнища на пазара, а в края на годината ще започне възстановяване.  Очакваме в края на второто полугодие банките да станат по-активни участници на инвестиционния пазар.”, коментира Валери Левиев, управител на Елта Консулт. 

„Прекалено песимистичните прогнози няма да се сбъднат. Сега е точния момент, в който купувачите могат да направят своя избор. Различните схеми за краткосрочно финансиране и разсрочено плащане, са посоките, в които трябва да работят инвеститорите в сегмента на жилищните площи.”, заяви Шимон Бен Хамо, изпълнителен директор на АФИ Юръп – България.

Според Петър Христов, изпълнителен директор на „Велико Търново Дивелопмънт”, днес „клиентът е царят на пазара”. Основният проблем е да се възстанови доверието на пазара, а голямото предизвикателство за инвеститорите е да намерят най-краткия път до клиента. Тепърва ще се развива лизинга в жилищния сектор, допълни той.


„Банките ще се обърнат към лоялните си клиенти, за да им помогнат да преминат през кризата.”, коментира Мартин Гиков, ръководител отдел Финансиране на недвижими имоти в UniCredit Bulbank.

„Логично е да очакваме, че след година или две, тенденцията на повишаване на лихвата ще се обърне. Вече има светлина в тунела – 2 банки влязоха в по-добри условия по ипотечните кредити.”, заяви Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център.

Целта на организаторите е да се представи реална и пълна информация описваща картината на пазара на недвижими имоти, която да стигне до крайните потребители, за да се осъществи обратна връзка и да се реализират ефективни политики в индустрията на недвижими имоти.

Пролетното изложение за недвижими имоти BalPEx, което  ще се проведе от 24 до 26 април в Интер Експо Център, София ще бъде естествено продължение на започнатите дискусии в сектора. За първи път тогава ще се проведе B2C форум в рамките на който, експерти ще консултират крайни клиенти и ще отговарят на въпросите им относно покупка или продажба на жилище, възможности за кредитиране, преоформяне на кредити, нови инструменти за финансиране на покупката на жилище. 

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

mubabbeglex: 2012-06-16 14:27:32 |

Спасибо Яндексу, именно благодаря ему я нашла этот замечательный форум. Думаю здесь я останусь надолго.

mubabbeglex: 2012-06-16 14:27:32 |

Спасибо Яндексу, именно благодаря ему я нашла этот замечательный форум. Думаю здесь я останусь надолго.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии