Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Имотната измамничка от Варна Галя Атанасова вече е в затвора

По непотвърдена информация - имотната измамничка от Варна Галя Атанасова, вече премисля измамите си в затвора.

 

Коронния и номер на Галя Атанасова е фалшифициране на документи за продажба на парцел във Варна - над Възраждане. По наша информация парцела е препродаден от измамничката няколко пъти.

 

Как действа: Следи обявите в ПОЗВЪНЕТЕ, публикуване за търсене на парцел във Възраждане и се обажда на заинтересования като му предлага парцела и обяснява, че и трябват спешно пари и затова цената е изгодна.

Парцела е съществуващ и наистина на добро място - над така наречените "експериментални" блокове - непосредствено зад последния блок. Площта е 1 дка, а сумата обявена на един от купувачите е 10 000 Е, годината е 2006.

 

Купувача не се чуди дълго и след като варненската агенция за имоти - ГАМС проверява парцела и гарантира на купувача, че може да се премине към сделка, е уговорена среща в офиса на агенцията на бул. Осми приморски полк.

 

На предварителния договор в офиса на агенция "ГАМС" присъстват собствениците на агенцията, купувача и Галя Атанасова.

Предварителния договор е изготвен, принтиран и подписан в офиса на агенцията и купувача веднага плаща в брой на Галя Атанасова 1000 Е с уговорката, че до седмица ще се мине на същинска сделка. По-късно се оказва, че парите са инвестирани в абитурентския бал на дъщерята на Галя Атанасова.

 

След седмица обаче следва изненада: От агенция "ГАМС" се свързват с купувача и обясняват, че с парцела нещо не е наред и съветват купувача сделката да не се осъществи. Купувача е изненадан, защото седмица преди това от агенцията му гарантират, че парцела е без тежести и каквито и да е проблеми.

От агенцията поемат ангажимент да принудят Галя Атанасова да върне капарото на купувача, защото знаели къде работи и познавали шефа на измамничката.

До ден днешен обаче парите не са върнати. Остава утешението, че най-после измамничката е прибрана там където и е мястото - в затвора. А дали агенията и Галя Атанасова са имали някакви скрити договорки няма как да знаем - остават си само съмненията, защото е прекалено странно как агенцията първо казва, че няма проблем, а после изведнъж има проблем....


Нашите съвети:

1. В момента много хора са притиснати до стената от безпаричие и биха могли да ви омотаят в подобни схеми.

2. Парцелите са едни от най-сложните имоти като документация, реални граници, знайни и незнайни наследници, които могат да изплуват от нищото и да поискат по-голям дял и така да провалят сделката.

3. Когато се обърнете като купувач към агенция за имоти за да посредничи по сделката - задължително сключете договор за посредничество, в който задължително да присъства клауза, според която ако в комисионната влиза и проверка на парцела за тежести, наследници и т.н. - да има обезщетение във ваша полза в случай, че по вина на агенцията има недоглеждане. В противен случай от агенцията ще се отметнат и ще изгорите с капарото по предварителен договор.

4. При избора на агенция - разгледайте фирмения сайт на агенцията и ако такъв няма - това е първия сигнал за опасност.

5. Влезте в google и напишете името на агенцията. Ако агенцията се е забърквала в некоректни сделки - има вероятност някой да ги е описал - подобно на тази статия.

6. Ако има възможност - проверете имотното състояние на продавача (в случай, че сте купувач) - в смисъл: За да добиете представа дали си имате работа с имотен, или с човек, който продава от отчаяние.

7. Би било добре предварително да узнаете къде живее продавача и при евентуална измама да знаете къде да го търсите, защото след измама се покриват, изключват телефони и връзката се прекъсва.

8. В случай на измама - веднага се обърнете към следствието - сградата на МВР до Римските терми. Влиза се откъм термите, като влезете - веднага в ляво. Там ще ви дадат номер и ще се качите при следовател. Ще дадете писмени показания и недейте да си измисляте и украсявате, защото така ще объркате разследващите. Опишете всичко точно с риск за някой от действията да се чувствате глупаво. Следователите са видели всичко, така че не се отклонявайте от истината, защото при следващи обяснения след мясеци - ще сте забравили какво сте написали и може да лъснат несъответствия и така да навредите на себе си.

9. Колкото и да се срамувате, че са ви излъгали - споделете в семейството какво се е случило за да не разберат от полицията или по друг канал и така ще е още по-лошо.

10 . Проверете местоработата на продавача и в случай на измама да го намерите. Не се подлъгвайте по длъжността, която продавача заема на работното си място. В конкретния случай - Галя Атанасова е работила като счетоводител в една от най-големите и известни, варненски фирми.

11. Последно - когато попаднете на прекалено изгоден парцел - вече някой ви е взел на прицел :) 


Ивайло Манахов
Танграм медиа ООД Варна - рекламна агенция

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Ивайло Манахов: 2012-06-16 14:27:32 |

Драга Елена - още в третата дума, която сте написала - има грешка, но това е маловажно. По-притеснителното е, че за вас статията е "вероятно полезна"!? Дано никога не попаднете в лапите на изпечен измамник, защото тогава ЧЛЕНЪТ ще е впечатляващ (надявам се този път се справих с ЧЛЕНА). Съветите, които давам са на база консултациите със собственици и брокери от агенции за имоти, адвокати, нотариуси и пострадали. ИМОТ ДНЕС ВАРНА се посещава от над 600 потребителя дневно, а това е показателно дали сме вероятно или невероятно полезни. Проблема е, че пазара на имоти е стагниран и оттам приходите от реклама са ниски. Това не ни позволява да разполагаме с екипа, който би решил всичките ни проблеми.

Елена: 2012-06-16 14:27:32 |

Драги Ивайло Менахов! Статията е наистина интересна и вероятно полезна, но е изключително непрофесионално в текста да не е използван нито един пълен член. Няма ли в медията редактори, които да проверяват текстовете и да коригират граматическите грешки!?

Колега: 2012-06-16 14:27:32 |

Колеги - истината е, че някой от нас преминават границата на коректността в името на печалбата

Иван Стоянов: 2012-06-16 14:27:32 |

Отлична статия, а съветите са изключително полезни. Искаше ми се да бях я прочел пред две години :)

Варненец: 2012-06-16 14:27:32 |

Крайно време е освен имотни измамници в затвора да влизат и агенции за недвижими имоти, които със своето действие или бездействие - подпомагат измамниците...

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии