Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Имотите във Варна без Акт 16 по-примамливи за купувачите

Апартаментите, които са разположени в новостроящи се жилищни блокове във Варна и които не са се сдобили с Акт 16, в последното време все повече запалват интереса на купувачите. Близо 8% от жилищните заеми, които са изтеглени като цяло в страната, са били за имоти без Акт 16.
 

По времето на кризата този вид строителство изпадна в много тежко положение, заради липса на потенциални купувачи. Но през последните няколко месеца българите станаха по-активни и насочиха вниманието си и  към този сектор на недвижимия пазар. 
 
Основните причини поради,  които настъпи оживление в продажбата на имоти без акт 16 е, че те са сравнително по-евтини от напълно завършените жилища.
 
Блоковете ново строителство са с добро местонахождение и може да се избира етажното разположение на апартамента. Също така собственикът ще има възможността да довърши дома си,  според своите вкусове и предпочитания. 
 
Специалистите споделят, че банковите институции отпускат кредити на хора със стабилни доходи и добра работа. Това, че жилището няма Акт 16 не възпира банките да финансират клиентите си, при положение, че те са надеждни платци. Задължително обаче е блокът да има Акт 14. Кредитирането става на няколко части, по специално изготвена схема, договорена с банката и строителя, като купувачът би могъл да получи финансиране до 80% от цената на апартамента.
 Желаещите да си купят имот във Варна без Акт 16,  са най-вече млади семейства с деца и хора, които приближават 40 – те години. Те са заинтересовани от сдобиването на нов дом, за който не са необходими полагането на големи грижи, а само леки довършителни ремонти и обзавеждане. Това е за предпочитане, отколкото  да си закупят имот в панелен блок във Варна, който със сигурност се нуждае от саниране на външната фасада и други видове строителни подобрения. 
Хората, които се ориентират към покупка на жилище на което му липсва Акт 16, определено печелят от ниската му цена. Освен това  те имат възможността сами да очертаят разпределението на помещенията така, както винаги са искали да изглежда тяхното собствено жилище.  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии