Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

imotdnes.com, imoti-varna.com, imoti-varna.net

Какво се крие зад тези имена на сайтове? Попитахме обществения брояч tyxo.bg. Повечето сайтове крият своята статистика съвсем основателно. Един добър "четец" на статистически данни за по-малко от час, може да разгадае посоката на движение на даден сайт.

 

Предлагаме на вашето внимание разследване на Портала за имоти на Варна imotdnes.com в обществения брояч tyxo.bg

 

Спряхме се на два домейна: imoti-varna.com и imoti-varna.net

На пръв поглед става въпрос за една и съща агенция, но само на пръв поглед. Под imoti-varna.com работи съвсем официално Агенция Имоти Варна. Под домейна imoti-varna.net функционира копие на агенцията.

 

За какво иде реч?

 

Сайта imoti-varna.net е всъщност собственост на фирмата Grand. Понеже никой няма да търси имоти с думата "grand", фирмата взема името на сайт imoti-varna.net и така си осигурява над 200 потребителя дневно.

 

За да не бъдем голословни, прилагаме линкове - директно към статистиката на обществения брояч tyxo.bg:

 

Към 26.11.09 виждаме, че на първо място от сайтовете на тема имоти от Варна е Порталът за имоти на Варна imotdnes.com (вижте повече) и това е съвсем естествено.

 

На втора позиция е сайта imoti-varna.com - както вече казахме - официалния сайт на Агенция Имоти Варна (вижте позицията)

 

Следва сайта, който по наименование дублира сайта на Агенция Имоти Варна само в разширението (.net) - става въпрос за сайта imoti-varna.net (вижте позицията)

 

Сами виждате, че дублиращият сайт е на крачка от сайта на Агенция Имоти Варна.

 

И сега изненадата. Кой е собственик на дублиращия сайт? Това е фирмата Grand. която по принцип работи със сайта grand.bg. Какво показва обаче нашето разследване и защо от Grand са решили да ползват домейна imoti-varna.net, който няма нищо общо с името Grand?

 

Ами много просто - само погледнете каква посещаемост има сайта grand.bg - той е две страници по-назад с два пъти и половина по-малко посетители.

 

Разследване на Ивайло Манахов

Ако някоя от засегнатите страни има собствено мнение, сме готови да го публикуваме безплатно!!!

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии