Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Има ли търсене на имоти във Варна?

 

 

 

 

 Офис на една от "големите" агенции  във Варна

Психозата на пазара за имоти във Варна стигна до ниво: Големите агенции забелязаха по-малките.

По наша информация една от така наречените големи агенции за имоти във Варна, е започнала да търси сътрудничество към по-малките агенции!? И това е в реда на нещата, защото всички видяха, че царя е гол. Всичко си идва на мястото и така наречената криза, която за мен е момент в промяна посоката на пазара, се отразява отрезвяващо на големите играчи. Те са големи, но тромави с многобройните си офиси и екипажи.

Не случайно това предизивика и кампанията "0% комисион за купувача", за което вече писахме. Пазара спазва баланса и всяка крайност, накланя везните рязко. В единия момент толерирш купувача, в следващия продавача - нещо като футболното ни съдийство.

Поради това необосновано държание, по-малките агенции за имоти на този етап имат в пъти по-голям потенциал. Ако в момента продавах или купувах имот, бих се обърнал към агенция, която има човешко лице, а не брокер с дежурна усмивка, който при всеки по-специфичен въпрос - тича да пита прекия си мениджър .

Ще свърши работа агенция за имоти, чийто шеф е наблизо и който ще поеме инициативата ако са необходими бързи решения - за кредитиране, за комисиона и т.н.

Чужденците усещат нашата несигурност и бълват апокалиптични прогнози: Ирландски анализатор заявява, че трябва да си луд в момента да притежаваш имот в България !? И по тази тема сме писали - тези нападки целят единствено да манипулират пазара на имоти и да доведат до сътресения. Парите, които се оттеглиха от България стоят някъде в готовност и в подходящия момент ще се излеят обратно.

И докато чакаме, можем спокойно да търсим имот и чрез подходящ посредник да направим добра сделка, защото живота си тече, а дали ще се минем или не - бъдещето ще покаже. След две години ще си спомняме с усмивка за този период и може би ще си казваме: Добре, че тогава купих, а не се чудих.

 

Ивайло Манахов 

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии