Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Икономическият растеж ще повиши цените на жилищата в ГерманияЕкспертите смятат, че стойността на недвижимите имоти в Германия ще продължава да се увеличава през 2011 г., но ръстът на цените ще бъде незначителен.

 

През септември, цените на германските жилища се повишиха с 2,3% в сравнение със същия месец на миналата година. Цените на първичните и вторичните жилищни обекти се е увеличиха с 3,9% и 4,5% и са със средни стойности, съответно 232,5 хиляди евро и  177 хиляди евро. Средната цена на апартаментите е достигнала 140 хиляди евро, което представлява увеличение от 3,9% в сравнение с предишния месец, съобщава Global Property Guide, позовавайки се на финансовата компания Hypoport.
 

 

Жилищните недвижими имоти в Германия поевтиняха през първата половина на 2009 година. Това бе отражение на нестабилната ситуация в икономиката. Припомняме, че през миналата 2009 година, обемът на германския БВП спадна с 4,9%.
 

 

Но през тази година БВП на страната нарасна, а прогнозите за следващата година също са положителни. През октомври броят на германските безработни за първи път от 2002 г., е спаднал под 3 милиона души. Прогнозите за следващите години са благоприятни, което позволява на анализаторите да очакват увеличение на цените на жилищата.
 

 

Според изследване на Knight Frank, през 2011 г., жилищните обекти в Германия, както и в други развити страни в Западна Европа ще повишат цената си с 2-3%.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии