Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Японската къща Flow (Поток) от Apollo Arhitects (Аполо Архитекти)

 

Японците обичат простотата и лаконичността. Ергономията и концентрацията също им се отдават. Те поставиха началото на много неща, като почнем от умните роботи и стигнем до най-вкусното суши. Може би точно заради традициите си, именно японците създадоха архитектурния шедьовър-Къщата Flow (Поток).

 

 

Тази къща се намира в Ураясу, префектура Чиба на остров Хонсю и много ясно показва характера на своите клиенти. Млада семейна двойка с деца, която е  поръчала този дом и го е получила готов през декември 2009 година.

 

 

Къщата е изградена предимно от бетон, но съвсем не изглежда тежка или обемиста. Нейната масивност е прикрита, по-точно засенчена от  отвесния склон на фасадата, който освен, че облекчава функциалността, дава и нюанс на по-ниско стоящия двор.

 

 

Къщата е разделена на почти равни части между възрастните и децата. Така, че и двете възрастови групи имат жилищни пространства. На втория етаж на къщата има голям хол, който се прелива плавно към по-горно стоящата тераса-градина. И докато горния етаж очарова със своята практичност, то на първия етаж, всяка стая за член на семейството е свързана с индивидуална тераса.

 

 

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии