Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

И през юни, България е № 1, като желано място за покупка на имот сред руснаците


Големият руски портал за недвижими имоти "Приан", изготви поредния си месечен доклад, за най-популярните сред руснаците чуждестранни пазари на недвижими имоти. Според проучването, през месец юни, няма значителни промени в топ класацията на десетте най-популярните страни, спрямо предходния месец май.

 

Вече 23 месеца подред, класацията се оглавява от България. През юни, почти 20% от руснаците, които са направили заявка за чуждестранни недвижими имоти, са се насочили към недвижими имоти в нашата страна. При преследвачите на Бълтария - Германия и Испания се наблюдава значителен отлив. През март 2010 г., за всяка от тези две страни имаше повече от 10% от броя на общите завки, но през юни се наблюдава голям отлив.

 

Продължава да намалява интереса на руснаците и към пазарите на недвижими имоти в Чехия и Финландия. Интереса към Чехия се увеличаваше последователно 11 месеца, но от май започна да намалява, според специалистите това се дължи главно на сезонните тенденции на пазара. Докато интереса към Финландия намалява вече 8 месеца подред.

 

Според анализаторите, тенденциите от май продължават и в началото на лятото. Остава висок интереса на руските купувачи към "топло" място в Европа. Като класиране в първата десятка  Испания, Италия и Франция запазиха позициите си. Що се отнася до останалата част от класацията, повишение в броя на заявките се отбелязва за Гърция, Хърватска и Португалия. Турция, въпреки че не е европейска държава, също се радва на повишен интерес със значителните 0,66%.

 

Някои държави, които не са в първата десятка, също увеличиха рейтинга си през юни. Това са Канада, Швеция, Австралия и Великобритания. Докато Египет, Тайланд и Кипър, загубиха позициите си.

 

Топ 10 на страните интересуващи руснаците за закупуване на недвижим имот в чужбина в проценти от общия брой на запитванията и заявките:


1. България - 19,96%.

2. Германия - 8,80%.

3. Испания - 8,01%.

4. САЩ - 6,30%.

5. Италия - 4,97%.

6. Чехия - 4,33%.

7. Финландия - 4,04%.

8. Турция - 3,93%.

9. Черна гора - 3,69%.

10. Франция - 2,89%.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии