Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

GTC инвестира 300 млн. евро в България

Българското подразделение на полската строителна компания Globe Trade Centre-GTC България, инвестира 300 млн. евро в четири мола с марката GALLERIA в градовете Стара Загора, Варна, Бургас и Русе.

Това стана ясно на пресконференция днес, на която бе представен новият мениджмънт на компанията.
 

Galleria Stara Zagora отваря врати в края на август 2010 г. Строителството се движи по план, а сред наемателите ще бъдат Cinema City, хипермаркетът Mеrcator, Domo electronics, Deichmann и Reserved. Предстои да бъдат финализирани договорите за наем с групата Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius), DM и други международни марки.
 

Другите два проекта в процес на изграждане са Galleria Varna, която ще бъде открита през пролетта на 2011 г., и Galleria Burgas, която се очаква през есента на 2011. Galleria Russe е в предстроителна фаза с оглед на ситуацията на пазара, като все още не е определена дата за началото на строителните работи.
 

Общата площ на четирите проекта GALLERIA, развивани от GTC България, надхвърля 300 000 кв. м., а инвестицията в тях възлиза на над 300 млн. евро. Финансирането на проектите се подкрепя от Uni Credit Булбанк, МКБ, OTP и Европейската банка за възстановяване и развитие.
 

С тези четири проекта България е голямо предизвикателство за мен и моя екип. След 9 месеца очакваме откриването на първия ни търговски център в страната–в Стара Загора. Независимо от трудните условия на пазара, строителството върви с пълна сила, а вече сме си осигурили и популярни наематели, обясни Шалом Мор, мениджър за България и управляващ директор на GTC в България и Словакия.
 

Компанията не изключва София като бъдеща дестинация за инвестиция, но този етап се въздържа от навлизане в столицата поради по-високата цена на терените, която влияе върху рентабилността на инвестицията, обясни Мор в отговор на журналистически въпрос.


Компанията вече има сключени договори за наем със словенската верига Mercator-за търговските центрове в Стара Загора и Бургас и Пикадили-във Варна.
 

В трите строящи се към момента мола ще присъства и Cinema City , Domo electronics, Deichman и Reserved. На финалната права са и договорите с испанския моден гигант Inditex, собственик на марките Zara, Bershka, Stradivarius.
 

Договорите за наем са за срок от 5 до 10 години, а наемните нива варират от 10 до 40 евро на кв. м. според площта, местоположението на обекта и типа на стоките, които се предлагат.
 

В областта на търговските центрове портфолиото на GTC Group включва 18 проекта в района на Централна и Източна Европа, като акцентът неизменно се поставя върху високата ефективност на разработваните проекти в унисон с международните стандарти, както и върху партньорството с най-успешните европейски и местни търговски марки. В географски план инвестициите на GTC се насочват към проекти в големите градове, като се обмисля и възможност за проект в София.
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии