Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Гръцки инвестиции в България, ще започнат от Варна


Гръцкият предприемач Василис Моучтарис обяви, че планира да отвори 30 магазина за кафе и да развие търговски центрове на територията на България към 2012 година, като част от плановете за разширяване на бизнеса му, съобщи електронното издание kamcity.com

Дейността на Моучтарис у нас ще бъде развивана от компаниите му Welcome Holdings и Vita Mi Holdings.
Магазините за кафе ще развиват дейност, както с кафе със собствената марка на Моучтарис, така и под марката на канадската компания Coffee Time, която провежда дейност в 450 заведения по света.

Първите два магазина ще бъдат открити в град Варна през лятото на 2010 година. След това 10 заведения ще заработят в София.
Очаква 30 кафенета да доближат оборот от 8-10 млн евро за три години. По думите на Моучтарис, той ще използва българският пазар като трамплин за бъдещо разширяване към Турция.


Междувременно Vita Mi Holdings планира да открие два мола с обща площ за отдаване под наем от 55 хил. кв. м. В момента компанията е в процес на преговори да закупи четири до шест хектара земя в София, където се очаква да бъде построен първият търговски център.
Припомняме, че Vita Mi Holdings и Welcome Holdings направиха SPO на Българската фондова борса в петък.
 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии