Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Гръцки богаташи вдигат цените на жилищата от луксозния сегмент в ЛондонВ желанието си да намерят сигурно място за инвестиране заради дълговата криза в Гърция, богаташи от страната са допринесли за повишаването на цените на луксозните жилища в Лондон през април с най-бърз темп от две години насам, се посочва в съобщение на лондонската компания за недвижими имоти "Knight Frank".

 

Цените на къщите и апартаментите в Лондон, които струват над 1 млн. паунда, са нараснали с 21% през април, което е най-голямото увеличение от април 2008 г., посочват от агенцията. Спрямо предходния месец е регистрирано ценово повишение от 1,3%.
 

В опит да предпазят активите си по време на икономически проблеми за страната им гръцките купувачи вече формират 6% от всички сделки с имоти с цени над 2 млн. паунда. Това е два пъти по-голям дял от нивото преди година.
 

“Гръцките купувачи са особено активни и се надпреварват сериозно за ограниченото към момента предлагане на висококачествени имоти“, посочват от компанията. “Очертава се реална тенденция заможни гръцки семейства да инвестират в британски имоти поради различни причини, но сигурното убежище е голям стимул.”
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии