Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Гранд Мол Варна и Община Варна стартират мащабен екопроект


Петко Литов
imotdnes.com
tangram.bg

 

Екипът на Гранд Мол Варна и община Варна обявиха старта на  на най-големия екопроект, който ще превърне Варна в по-чиста и по-зелена морска столица през идната година. Гранд Мол Варна е най-голямата инвестиция в областта на строителството на търговски центрове в града, който се очаква да бъде открит през пролетта на 2010 година.
 

Стартът на инициативата”Зелена и чиста Варна” ще бъде на 12.10.2009 година, понеделник, от 9,50 часа в Математическа гимназия “Д-р Петър Берон”. Официално начало на екоакцията ще бъде дадено и от Логопедичната детска градина, където едно от дръвчетата, които ще се засадят, ще бъде наречено “Коледно дръвче на Гранд Мол”.
 

“Най-значимото в екопроекта на Гранд Мол за по-чист и по-зелен град е участието на децата, които са бъдещето на града и на България. Надяваме се с тази кампания да поставим началото на една дългосрочна инициатива, която да създаде традиции в морската столица на България и същевременно да възпитава у подрастващите отговорност към заобикалящата ги околна среда”, каза господин Ели Ероси, един от инициаторите на проекта на “Оркид Девелопмънтс”.
 

Инициативата включва не само почистване на прилежащите към училищата и детските градини площи, но и засаждане на 100 дръвчета. За да се съчетае работата с положителните емоции, за всички учебни заведения-училища и детски градини, е подготвена томбола с атрактивни награди, както и два конкурса за децата: за най-добро есе на тема “Моята идея за чист и зелен град” и за най-атрактивна снимка по време на инициативата на тема “Моя клас и чиста Варна”.
 

“Зелена и чиста Варна” е най-мащабният екопроект във Варна, осъществяван досега, поради факта, че в него ще вземат участие 50 детски градини, 47 общински и 6 държавни училища на територията на града.
 

Orhid Developments Group Ltd е инвеститор с висок авторитет на пазара на недвижими имоти, листван на алтернативния сегмент на лондонската стокова борса ( AIM ). Orhid осъществява дейност във всички основни сегменти на пазара на недвижими имоти в България. Групата има проекти в София и Варна и управлява хотел в к.к “Златни пясъци” във Варна. С повече от 150 милиона евро инвестиции Orhid Group е една от най-известните компании в сферата на недвижимите имоти в България.

Гранд Мол Варна е най-големият търговски център във Варна, който се изгражда в съответствие с най-високите международни стандарти. Проектът на Orhid Developments Group се изпълнява съобразно първоначално предвидения график и се очаква да бъде завършен през пролетта на 2010 година. Инвестицията на компанията надхвърля 100 милиона евро. Други два проекта на Оркид, които понастоящем се реализират на територията на Варна, са жилищният комплекс от затворен тип “Оркид Хилс Варна” и “Оркид Гардънс Варна”-жилищна сграда с офис и търговски площи.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии