Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Град Суворово, област Варна: Строят Спортно-възстановителен комплекс за 4 260 036 лева

 Спортно-възстановителен и културен комплекс предстои да бъде изграден в Суворово, Варненска област. Проектът е на стойност 4 260 036 лева и е най-мащабен от шестте разработки, които общината е спечелила по оперативна програма “Развитие на селските райони 2007-2013 г.”.

Това съобщи кметът на община Суворово инж. Павлин Параскевов.
Спортният комплекс ще бъде разположен на стадиона в Суворово. Сградата, която предстои да се построи, ще се състои от две тела. Едното от тях ще е обособено като спортна зала с игрално поле за хандбал, баскетбол и волейбол. Проектирани са също трибуни с 450 зрителски места. Второто тяло ще е двуетажно, като на първо ниво ще се намира фоайе, кафе-клуб, конферентна зала, съблекални, лекарски кабинет и помещения за съдии. На второ ниво ще бъдат разположени медиен център и ложи към спортната зала, фитнес, зала за тенис на маса, съблекални, сауна, стаи за солариум и масаж, както и помещения за администрацията. Връзката между отделните етажи ще се осъществява посредством две стълбища. Те ще са разположени в двата противоположни края на сградата по начин, осигуряващ бърз достъп от фоайето до ложите на залата, както и до по-малките тренировъчни зали и администрацията на втория етаж. Оформянето на терена около сградата предвижда затревени и пешеходни зони, паркоместа, площадно пространство и зони, предназначени за пешеходци.
За реализацията на проекта, както и за останалите пет одобрени разработки предстои в най-кратки срокове да се проведе процедура по избор на изпълнител. Договорите, на обща стойност 10 225 856 лв., бяха подписани на 23 октомври в София от кмета на община Суворово. Проектите трябва да бъдат реализирани в периода от 2009 до 2011 г. едновременно в двете населени места - Суворово и село Чернево. Три от разработките са за реконструкция на улични мрежи, ремонт на асфалтовите настилки, бордюри и тротоари.
Друг проект предвижда с общо 376 480 лева да се извърши реконструкция на сградата на общинския музей в Суворово. Планираните дейности включват демонтаж на дървена покривна конструкция, балкони, дограма и подова конструкция. Фасадите на сградата също ще бъдат основно ремонтирани с подмяна на мазилката и облицовка на цокъла от камък. В строително-монтажните дейности са включени още обзавеждане, елинсталация, водопровод и канализация, вертикална планировка и модернизация на музея.
Последният от спечелените проекти е за изграждане на битова канализация в Чернево. Разработката обхваща дължина на трасето 4707 м. Ще бъдат извършени засипване на изкопи и трамбовка, укрепване и разкрепване на изкопи, поставяне на временна предпазна ограда, доставка и монтаж на PVC тръби, улични ревизионни шахти, разваляне и възстановяване на тротоари, доставка и полагане на каменна фракция и демонтаж и възстановяване на улични бордюри. Стойността на този проект е в размер на 1 258 754 лева.
По данни на инж. Параскевов строителството и ремонтите по спечелените проекти ще започнат в ранната пролет на 2010 г.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии