Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Google ще замести HTTP и ще направи интернет два пъти по-бърз

Групата Chromium на Google обяви, че работи проект за замяна на традиционния протокол HTTP за уеб броузери с нов протокол, за който се предполага, че ще ускори сърфирането в интернет с 55%. В момента HTTP е протокола, който се използва от всички уеб сървъри и броузери, поставяйки "http" пред уеб адресите. Но според Ars Technica, HTTP става неефективен когато се трансферират множество малки файлове на множество модерни уебсайтове.

В контраст на това, нареченият SPDY протокол на Google може да компресира и управлява индивидуалните заявки чрез една SSL кодирана връзка. Това позволява файловете с по-висок приоритет да се вмъкват моментално без да бъдат закрепяни зад големи файлове.

SPDY е показал 55% по-бързо зареждане на страница при тестването си в лабораторни условия, като екипът на Google е пуснал кода си за преглеждане от потребителите и обратна връзка.

Но според Ars Technica има някои задължителни точки относно SSL кодирането, които изискват повече ресурси от малки устройства и не толкова мощни компютри. Изискването на SSL може да влоши проблема когато операторите на сървъри пренебрегнат SSL кодирането и окуражат потребителите да игнорират предупрежденията за несигурни уебсайтове.

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии