Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Германската верига „ПЛЮС” открива магазин и в София, следват Бургас и Димитровград

На 21 декември 2009 г. германската верига за бързооборотни стоки ПЛЮС открива своя първи магазин в София. Това е шестнадесетият магазин от веригата в България.
Магазини от веригата вече функционират в градовете Перник, Горна Оряховица, Севлиево (2 магазина), Харманли, Силистра, Враца, Раднево, Пазарджик, Луковит, Провадия, Козлодуй, Видин, Левски и Разлог.

На 23 декември ПЛЮС открива и още два магазина–в Бургас и Димитровград. Всеки един от магазините е построен върху собствен терен и е част от инвестицията на компанията в България, която до този момент възлиза на 150 млн. лв. До края на тази година магазини ПЛЮС ще бъдат открити в общо 20 града, с което инвестицията ще достигне до 210 млн. лв.
 

Към момента в централата на фирмата работят 100 човека, в магазините и логистичните центрове – 240, а до края на годината ще бъдат разкрити още 150 нови работни места. Новопостъпилите служители преминават специализирана програма за обучение в България или Германия.
 

Политика на компанията е строежите на магазините да се извършват от български фирми и така се осигуряват работни места не само в магазина, но и по време на неговото строителство.
 

В магазините се предлагат продукти на всички добре познати международни марки и най-предпочитаните български марки. Продуктовият асортимент обхваща и широка гама от собствени марки. Те се произвеждат от утвърдени български и чуждестранни фирми и ще бъдат съществена част от предлагания асортимент–35-40%. Собствените марки дават възможност асортиментът да се адаптира към предпочитанията ивкуса на българските клиенти.
 

Част от собствените марки са разработени специално за българския пазар – марките Чуден и Млекана дават богат избор на млечни продукти, Рученица и Ядея изкушават с готови храни и консерви, любителите на месни деликатеси трябва да запомнят марката Бай Мезан, а сладките изкушения са с марката Трепет.
 

Международните марки на ПЛЮС обхващат всички стокови групи и са подбрани сред най-търсените от клиентите на фирмата в другите страни. Част от международните собствени марки на ПЛЮС, които присъстват в България, са: Alpa–млечни продукти, Biscoteria, Gold Cake-сладкиши, La Capannina–паста и доматени пюрета–за любителите на италианската кухня, Green Gold– консервирани и дълбоко замразени зеленчуци, Julia и Oscar – за котките и кучетата, Blue Moon– козметични продукти за мъже и жени, Touching и Spagat–кухненска и тоалетна хартия.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии