Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Гео куполи – новите леки и издържливи конструкции вече във Варна

Общи характеристики
•    Както в строителството на сглобяеми къщи, така и при гео куполните се използват така известните материали като: каменна вата, OSB, PVC, шперплат, сандвич панели, гипсокартон, мазилка и т.н.
•    Американските къщи и гео куполите отнемат приблизително еднакво време за изливане на фундамент и сглобяване на къщата

Предимства

Издръжливост
Гео куполите са устойчиви на всякакви атмосферни влияния. Издържат на вятър със скорост 250 км/ч и натиск от 700 кг/м².
Натискът, който издържа една единица от масата на конструкцията е по-голям в
сравнение с натиска, който издържа армирания бетон или металната конструкция.
Аеродинамичните характеристики на сферата са многократно по-добри от тези на правоъгълен паралелепипед.

Енергоспестяемост
Благодарение на това, че са отстранени ъглите - 30 % икономия от площта на стените и покрива. Това на свой ред намалява загубите на топлина през стените и покрива с 30 %. Един от основните фактори позволяващ да се намали употребяваната елeктроенергия в Гео куполната къща е неговата специфична форма, поради което температурата се разпределя равномерно в цялата къща.

Конструкция
Гео куполът не изисква наличието на носещи колони. Гео куполът представлява лека, издържлива конструкция, която изисква 30 % по-малко материали за външни стени.
Гео куполните конструкции, са подходящи за временни и постоянни постройки, за различни цели с различен характер. Тези конструкции могат да се използват за покриване на търговски, производствени, жилищни помещения, пречиствателни станции, дискотеки, спортни съоръжения – тенис кортове, басейни, стадиони и т.н.

Цена
Отново тук роля играе невероятната форма на сградата, която е причина да се намали с около 30% площта заета от стените в сравнение с обикновенните правоъгълни сглобяеми къщи. Така сумата, която Вие ще заплатите намалява. В бъдеще инвестираните средства в такъв вид постройка ще се възвърнат чрез спестените експлоатационни разходи.

Иновации в материалите
Макар да се използват доста от материалите използвани при американските къщи, в строителството на гео куполни конструкции са въведени много подобрения в тази насока.
Все по-популярни стават материалите: Neobond, Cosmotech, Subtrees, характеризиращи се с многократно по-добри качества от типичните (OSB, plywood, каменна вата и т.н.) и гарантирани със сертификати за качество ISO 9001
Свобода на интериорния дизайн
Огромното пространство освободено от носещи колони, с които да се съобразявате, е изцяло на разположение на вашето въображение, когато става дума за интериорен дизайн.
Имеено тази форма на сграда е изключително предпочитан сред почитателите на фън-шуй, тъй като най-добре от всички съществуващи форми се вписва в нормите.

За допълнителна информация и въпроси: e-mail: office@samoimoti.com


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Ева Колева: 2015-08-24 09:59:38 |

Не ми стана ясна цената!Например при диаметър-5м.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии