Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Габрово: Строят 9 етажна бизнес сграда

До средата на 2010 г. в непосредствена близост до "Мол Габрово" се очаква да отвори врати най-големият бизнес комплекс в региона.

"Габрово бизнес център" ще отговори на необходимостта и ще предложи на бизнеса в Габрово луксозно завършени офис площи с изключително удобна локация в центъра на града, категорични са инвеститорите от "Билбест" АД.
Сградата е разположена на основната пътна артерия - булевард "Априлов", и в близост до всички административни сгради - община, областна администрация, районен съд, централна поща, банки и др. Разгънатата застроена площ на новостроящия се обект е 2560 кв.м, а застроената – 400 кв.м.

Модернистичната архитектура на девететажната сграда е в унисон с уникалната визия на търговския комплекс "Мол Габрово", който предстои да бъде открит през март следващата година.

Стиловото сходство на двете сгради е обусловено от цветовите архитектурни решения и стъклените фасади, като при това се запазва уникалността им и взаимно се допълват с геометрични елементи и стилизирани форми.

Така се оформя един цялостно завършен модерен микрорайон в центъра на града, каза за "Строителство Градът" ръководителят на проектантския екип, изготвил разработките за целия микрорайон арх. Иван Узунов.
В пространството между двете сгради в момента се изгражда парк, който ще придаде на комплекса естетически завършен облик, ще бъде приятно място за отмора и игра на малчуганите.

Проблемът за намиране на място за паркиране в центъра на града, и в частност около "Габрово бизнес център", е решен с подземни гаражи. В бизнес комплекса ще има кафене и няколко магазина.

Проектът за сградата е на "Узунов проект" с ръководител на колектива и проектант по част "Архитектурна" арх. Иван Узунов. Консултант по време на строителството е софийската фирма "Дихрис 99" ООД, а изграждането е поверено на севлиевската "Херос строй" ЕООД.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии