Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Европа отпусна 36 млн.евро за инфраструктурни обекти по селата

Европейската комисия отпусна на България вчера допълнителни над 36 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони. Това съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в Министерски съвет.
От страна на България съфинансирането е 10 %.

До месец парите ще са разположение. Те могат да бъдат дадени за изграждане на пречиствателни станции, инфраструктура за водоснабдителни системи, повишаване на конкурентоспособността на млечния сектор и други.
 

Средствата идват по линия на Европейския план за икономическо възстановяване, уточни заместник-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов. 56% от парите са предназначени за управление на водите. 35% от сумата е за производство на възобновяема енергия и 9% за преструктуриране на млечния сектор.
 

Предвижда се увеличение с 10% на финансовата помощ за инвестиции, свързани с изменение на климата; възобновяеми енергийни източници (ВЕИ); управление на водите; биологично разнообразие; мерки, съпътстващи преструктурирането на млечния сектор и иновации, както и развитие на широколентов интернет в селските райони.
 

В допълнение ще бъде увеличено и авансовото плащане от досегашните 20% на 50% от размера на субсидията по инвестиционните мерки по програмата за проекти, подадени и договорирани през 2010 г.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии