Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Еко-естетика. Многофункционален културен център Culture Forest (Гора на културата) в Сеул

 

 

Изграждането на мултифункционалния културен център Culture Forest в Сеул, Южна Корея, ще завърши през следващата 2012 година. Проектът е разработен от архитектурното студио, Unsangdong Architects. Бъдещият център е предназначен за насърчаване на икономическото и културно развитие на града, както и за осигуряване на образователни програми и научни изследвания.

 

 

Архитектурата на сградата има за цел да даде възможност на жителите на мегаполиса да бъдат по-близо до природата, да мечтаят за едно ново бъдеще, да се развиват и да отпуснат ума и душата си. В гората, елементите на природата не съществуват в изолация. Въздуха, водата, почвата и вятъра, растителния и животинския свят са свързани и са в непрекъснато взаимодействие помежду си. Именно тази естествена хармония на самодостатъчност на единния организъм, се явява основната концепция, която авторите на проекта са се опитали да реализират при изграждането на центъра.

 

 

Външната страна (екстериора) на сградата, е максимално открит и прозрачен. Фасадата е оформена чрез редуването на големи площи от стъкло, зелени площи и панели, които да генерират слънчева енергия. В района около центъра е разработена система от пешеходни пътеки, имитиращи улиците навън, които са тяхното визуално продължение извън сградата.

 

 


Залата на театъра, която концептуално и конструктивно се явява „сърцето” на центъра, разполага с уникална геометрия, а когато е огрята от слънчеви лъчи, цялата се облива от игращи цветове, като на червено вино в кристална чаша и създава у посетителите широка гама от асоциации и емоции. Тук ще се провеждат  концерти, семинари, спектакли и други културни събития. В рамките на тази необичайна сграда ще работи и детска градина, както и богата библиотека.

 

 

 

Страст, мечта, хармонично развитие, еко-естетическо развитие на архитектурата на бъдещето. Това са компонентите, които авторите са се опитали да обединят в рамките на своя иновационен (новаторски) проект.

 

 

 













 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

Коментирай







Аз не съм бот  


« Обратно в статии