Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Екипът на www.imoti.net проведе среща с агенции за имоти във Варна


10-04-2008

Екипа на www.imoti.net представи сайта пред 50 агенции от Варна.
Маргарита Лазова, показа сайта като възможности и статистика. За съжаление не по нейна вина - без помощта на интернет.

Представянето на сайта бързо беше изместено от основната тема: Провеждането на Общонационална Кръгла маса по въпросите за кодифициране изискванията на Директива 2006/123/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 12 декември 2006 г. на която ще бъдат поканени специалисти и експерти от държавите-членки на ЕС, на европейските институции, на изпълнителната и законодателната власт на РБългария! Той е насочен към кодифициране и законово регламентиране дейността на АНИ и реализира стремежа за развитие на гражданското общество в РБългария, което ще спомогне за излизане на голяма част на един важен фрагмент на българското стопанство от сянката на сивата икономика и криминалния бизнес (цитат от imoti.net).

www.imoti.net финансират изцяло проекта - включително срещите във Варна, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Плевен и Бургас.

Основната тема, която се разискваше на срещата във Варна: Да се въведе ли лицензионен режим спрямо агенциите за имоти. Спомена се и възможността -исканията на агенциите да стигнат до парламента. Явно политиката се кани да превзема и бизнеса с имоти.
Човек от екипа на imoti.net заснемаше всеки, който взе думата, може би за да се отчете дейността пред евро-структурите. Това означава, че има едни пари отделени за интернет медиите и вече се води борба за усвояването им.

Лицензионен режим означава диктуване на правилата в определен бизнес. Кой ще накара хората накупили по 10 имота да ги продават след като купят предварително лиценз!?
Така нареченита „креватни брокери” също ще нямерят начин. Най-лесния, за който се сещам е досегашния: Брокера се свързва с агенция, която си има офис и т.н. – води се клиента, сделката се сключва и всеки си взема своето.
Никой не го вълнува лицензионен режим. Купувачите се интересуват от покупката на добър имот на добра цена. Агенцията се интересува да има подобаващ офис, можещи брокери и много сделки. До тук забелязахте ли някой да се нуждае от лицензионен режим?

Ивайло Манахов - гл. редактор

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Анелия Василева: 2012-06-16 14:27:32 |

Trqbva da ima i zakoni, i lizens i ptravilnik za etika na konsultanta po sdelki s nedvijimi imoti - neshtata mogat da bxdat zakonovo obvxrzani, v protiven sluchai haosxt shte prodxljava.

Ивайло Манахов: 2012-06-16 14:27:32 |

Ние сме за въвеждане за правила - по принцип в бизнеса. Измамите не секват. Аз също съм вкаран в измамна схема с имот от агенция за недвижими имоти. Моето желание да се ограничат опитите за измами като се спазват законите от всички. И 10 000 лиценза да се въведат - когато в държавата няма ред - лицензите ще продължават да се възприемат многозначно.

Един участник във форума: 2012-06-16 14:27:32 |

Разговорът беше насочен към темата да има ли ..................Направи впечатление,че представител на Имоти Нет постоянно повтаряше,че въвеждането на такъв режим е едва ли не задължително. Представителите на АНИ застанаха на две противоположни на пръв поглед мнения-да има ли някаква регулация на дейността на посредниците на пазара за недвижими имоти или да няма. Беше отбелязано ,че сега много хора с най-различни професии се опитват да посредничат при продажбата на имоти,че част от агенциите не са на нужното професионално ниво или не работят достатъчно коректно. Според тях някаква регулация би довела до ред в бранша. Другата изказана теза беше,че не е нужна никаква специална намеса на държавата , че пазара има свойството да се саморегулира, че само ще се утежни работата на честно работещите фирми от бранша и че че ефектът ще е обратен-още повече нерегламентирано работещи брокери заради усложнената и оскъпена процедура.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии