Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Държавата си връща 140 дка. в Равда

Държавата започва процедури да получи 140 дка земя около спортната база в Равда, съобщи вчера министър Свилен Нейков.

Той представил доклад пред премиера за споровете около терените там и е получил одобрение от Бойко Борисов да се правят постъпки, които да осигурят общо 180 дка за тренировъчна работа.
 

Планът е строителното министерство да предприеме действия по съдебен ред за отмяна на актове, с които части от терена са обявени за общинска собственост. Областният управител на Бургас пък трябва да осигури държавна земя за обезщетение на собствениците, чиито терени попадат в района на базата.
След като приключат процедурите, тя ще бъде дадена на Националната спортна академия.
 

Кабинетът одобри вчера промените в спортния закон, с които 21% от постъпленията в тотото ще бъдат използвани и за ремонти на спортни обекти. Досега с тях можеха да се подпомагат само федерациите, каза министърът.
 

9-те спортни училища преминават от просветното към спортното министерство. Нейков обясни, че така ще може да се работи по-добре с профилирането на спортните таланти още в детска възраст. Те ще имат 2 тренировки на ден. По думите му сега в часовете по физическо се ходело на театър и се преподавало от хора с поличка и токчета. Отпаднала е обаче идеята олимпийските шампиони да бъдат приемани без изпит в университетите. Те ще кандидатстват на общо основание, а спортното министерство ще им дава стипендии.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии