Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Държавата ще построи индустриални зони само във Варна и Бургас

 

 

Държавата ще построи още само 2 индустриални зони–във Варна и Бургас, съобщи   на министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Той допълни, че е възможно да има и индустриална зона край София, но не уточни дали ще се изгражда с държавни или частни средства. Строителството се извършва чрез създадената в началото на годината държавна „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД.
Зам.-министър Евгени Ангелов обясни, че няма да се изпълни програмата на предишното правителство за строителството на по няколко индустриални зони годишно през следващите няколко години, и затова капиталът на „Индустриални зони“ ЕАД ще бъде намален от 100 млн. лева на 30 млн. лева, като 70 млн. лева се връщат в държавния бюджет.
Към момента собственост на компанията са свободните зони във Видин, Русе и Свиленград, като през лятото започна създаването на индустриална зона край Варна с наименование Варна-Запад.
Евгени Ангелов допълни, че при наличие на инвеститорски интерес може да се изграждат индустриални зони с частни средства, като към тази дейност вече проявяват интерес китайски компании.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии