Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Два мегаполиса се строят в пясъците на Египет

На снимката - новите луксозни жилища, в подучастък Allegria, в новият мегаполис 6-ти Октомври, в дюните извън столицата Кайро.  В този нов град вече живеят повече от един милион души. Фотография: Ню Йорк Таймс.
Столицата на Египет, Кайро, се задъхва от пренаселеност, задръствания и замърсяване на въздуха. Поради тази причина, египетските власти взеха решение да бъдат изградени не един, а два големи града, които да „разтоварят” Кайро. 

 

Очаква се, до 2020 г., новите градове-сателити да поемат най-малко една четвърт от 20-те милиона жители на Кайро, както и много правителствени учреждения, които в момента се намират в столицата.
 

 

На запад от Кайро, се строи град на име 6-ти Октомври, това е датата на която е избухнала „Шестдневната война” между Египет и Израел. На изток от столицата, ще бъде разположен град, наречен Новият Кайро /Ню Кайро/, съобщава "Ню Йорк Таймс".
 

 

Към днешна дата, в двата нови града, са се заселили около два милиона души. 
 

 

Независимо, че според плановете на правителството, новите градове трябвше да приютят  "работническата класа" от столицата Кайро, там основно отиват да живеят предимно заможни граждани.
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии