Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

ДСБ нападна ДПС за имоти на Доган

 Депутатите на Костов извадиха и сигнал за оперативно дело за корупция "Сови"  

Снимка: Антон Чалъков
 
сряда, 21 май 2008

София

В ДСБ постъпвали сигнали, че лидерът на ДПС Ахмед Доган притежавал чрез различни подставени лица и използвал като свои 5 имота. Това обявиха днес депутати от Костовата партия в кулоарите на парламента пред журналисти.
Светослав Малинов изброи следния имоти в списъка на 5-те: Имот в София на ул. "Беловодски път", кв. Бояна. Имот в община Бургас –Парк Росенец (Отманли). Имот в община Суворово, с. Дръндар. Спа хотел "Орфей" в гр. Девин. Хотел "Каза Домини" в Рибарица, община Тетевен.

От ДСБ настояват "заради зачестилите сигнали за корупция по високите етажи на властта и обявените от Доган обръчи от фирми на ДПС" Комисията за борба с корупцията да започне парламентарно разследване на органите, които са били длъжни да проверят законността на източниците на паричните средства за придобиване, ползване, издръжка и охрана на посочените имоти.
ДСБ искат още в срок от един месец шефът на комисията Бойко Великов да покани на изслушване представители от дирекция "Финансово разузнаване" на ДАНС, от Националната агенция по приходите, от Сметната палата, от Агенцията по вписванията, както и от общините, в които са 5-те имота.

В ДСБ бил постъпил и втори сигнал - информация, според която в периода 2006-2007 г. в направление "К" на ГДБОБ–МВР е водено оперативно дело за корупция с наименование "Сови".
Според Атанас Атанасов в хода на делото са събрани множество данни за корупция, която била организирана и контролирана от ръководството на ДПС. Делото било докладвано на министъра на вътрешните работи (Румен Петков по това време - б.а.), който е спрял работата по него, като го е пренасочил към контраразузнавателната служба на МВР. Министърът според ДСБ не бил изпълнил задълженията си и не изпратил в прокуратурата данни по това дело.
ДСБ изпращат този сигнал до вътрешната парламентарна комисия, като настояват на следващото й заседание да бъде изслушан министърът на вътрешните работи Михаил Миков и председателят на ДАНС Петко Сертов.

Минути след изявлението от страна на ДСБ, депутатът от ДПС Рамадан Аталай коментира пред журналисти заявеното от хората на Иван Костов.
Аз не знам дали Ахмед Доган има такива имоти, но доколкото разбирам, Атанас Атанасов и Иван Костов имат достатъчно имоти, каза той. И допълни, че в ДПС не се занимавали с клюки, с това какво казала комшийката. Смятам, че имотите на Доган са законни, вие не смятате ли така, обърна се Аталай към представителите на медиите. Накрая подчерта, че ДСБ искали от ДПС постоянно да се оправдават с идеята, че тръгне ли някой да се оправдава в политиката, значи има нещо гнило.

Нина Васильовска

Източник: Информационна агенция standartnews.com

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии