Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Доверие-Брико АД тегли 38 млн. евро кредит за нови магазини "Mr. Brikolage"
"Societe Generale Експресбанк", като водещ мениджър в клубна сделка, заедно с "Уникредит Булбанк", подписа договор за кредит с Доверие-Брико АД на обща стойност 38 млн. евро, съобщиха от банката.

 

Банковото финансиране, предоставено до 30 декември 2016 г., цели да подпомогне инвестиционната програма на "Доверие-Брико" АД и разширяването на мрежата от магазини "Mr. Bricolage" както в България, така и в Балканския регион.

 

С така осигореното финансиране от "Доверие-Брико" са убедени, че ще успеят да изпълнят стратегическите си планове за развитие през следващите години.

 

Дружеството е инвеститор в магазините с марка Mr. Bricolage в България, като собствеността на компанията в България е поделена между “Доверие Капитал” АД с 55% и френското акционерно дружество „Mr.Bricolage” SA, което притежава 45% от акциите.

 

В момента в България работят 10 магазина в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Плевен, Русе и Добрич.

 

През миналата година дружеството стартира експанзия в Сърбия чрез дъщерното „Брико Спец” ДОО с първа копка на магазин в Ниш. Планирани са също магазини и в Белград, Нови Сад и Суботица.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии