Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Доналд Тръмп ще построи "най-доброто голф игрище в света"


Изглежда, че драматичната история за изграждането на голф игрището в Шотландия, която започна преди няколко години, ще завърши благополучно за известния предприемач Доналд Тръмп.

 

Накратко историята е следната: През 2008 г. Тръмп обяви плановете си да построи голф курорт в шотландското графство Абердиншир. Голф курорта ще включва- две голф игрища с 18 дупки, хотел с 450 стаи и 500 жилищни недвижими имоти. Стойността на проекта се оценява на  един милиард лири стерлинги, съобщава Business Week International.
 

 

Въпреки това от местната община, отхвърлиха исканията на предприемача да получи разрешителни за строеж, заради възможните щети, които проектът може да нанесе на близкия природен резерват. Това доведе Тръмп до ярост. В резултат на това, властите в Шотландия бяха принудени да се намесят.  По-специално, министърът на финансите и устойчивото развитие на Шотландия-Джон Суини. Министърът защити проекта, като заяви, че от него ще има "значителни икономически и социални ползи за страната".
 

 

Днес стана известен факта, че Общинския съвет в Абердиншир е дал пълно разрешение на Тръмп за изграждането на голф курорта.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии