Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Догодина тръгва първият триизмерен телевизионен канал в Европа

Британската телевизионна компания "Скай" се готви да извърши малка революция в телевизията, като пусне догодина първия в Европа триизмерен канал, съобщи ИТАР-ТАСС. Компанията, част от медийната империя на Рупърт Мърдок, ще даде началото на новата телевизия тъкмо навреме за предстоящото световно първенство по футбол в Южна Африка.

"Каналът, който ще пуснем, ще предлага на британските зрители голям избор от най-добрите телевизионни програми с триизмерно изображение-игрални филми, развлекателни и спортни предавания. Той ще бъде достъпен в действащата високочестотна телевизионна система", се казва в изявление на "Скай".
 

За разлика от триизмерните ефекти в киносалоните, където героите изглеждат, сякаш излизат от екрана, триизмерната телевизия ще "вкарва" погледа на зрителя вътре в монитора, създавайки илюзия за дълбочина.
 

да гледат триизмерна телевизия, зрителите трябва да разполагат с телевизори от ново поколение, отговарящо на стандарта "3D Ready". Средната им цена във Великобритания в момента е близо 2000 лири (3300 долара).

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии