Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Дават находища на строителни материали на концесия


На концесия за 25 г. ще бъдат предоставени два участъка – „Източен” и „Западен”, от находището за доломити „Дългия рид”. То е в землището на с. Полско Пъдарево, община Нова Загора. Концесионер ще е „Арко импорт” ЕООД. Дружеството ще инвестира в кариерата над 689 хил. лв. Очакваният средногодишен добив е 75 хил. куб. м суровина. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 25 г. е и срокът на договора за добив на гнайси от „Нурмус”. То е на територията на селата Кобилино и Черни рид, община Ивайловград. Концесионерът „Булгнайс” ООД ще вложи в кариерата около 305 хил. лв. Прогнозираният среден добив за година е 1000 куб. м гнайси.
Общините Нова Загора и Ивайловград ще получават 30% от концесионното възнаграждение.
Правителството разреши на „Строителни материали” АД да прехвърли на „Екоседиментс” ООД изцяло правата и задълженията по концесията за добив на варовици от „Богданово-запад”. Находището е в землището на община Средец. Условията по сключения през юни м. г. концесионен договор остават непроменени.
Дадени бяха и две разрешения за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми.
„Бългериан Майнинг Корпорейшън” ООД ще оперира три години в площта „Чокманово”. Теренът с размер 184 кв. км е разположен на територията на общините Смолян и Рудозем. Планираният размер на инвестициите е 237 340 евро, като 20 000 от тях са за мероприятия по опазване на околната среда.
Тригодишно е и разрешението, което получава „Бългериан Минерал Рисорсис” ООД. Дружеството ще проучва площта „Багрилци”, разположена в общините Крумовград и Ивайловград. Площта й е 28,1 кв. км, а работната програма предвижда инвестиции за над 1,2 млн. евро. От тях 100 000 ще са за мероприятия по опазване на околната среда.
Правителството разреши също на „Стоун Локъл Груп” в продължение на една година да проучва строителни материали в площта „Камен дол”. Тя се намира в землището на с. Смирненски, община Ветово, и е от 0,21 кв. км. Очакваният размер на инвестициите е 55 000 лв.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии