Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Comcast Center е най високата LEED сертифицирана сграда в САЩ

 


Разположен в центъра на Филаделфия точно над Suburban rail station, Comcast Center е удостоен със званието "най-високата LEED сертифицирана сграда в САЩ", след като спечели и LEED Gold сертификат.

Приличащата на обелиск, 58-етажна кула е покрита с високо ефективно стъкло и слънцезащитни куличка с отвор в покрива , които оптимизират дневната светлина във вътрешността на сградата и вентилират въздуха. На този небостъргач със смесена употреба му помагат и много други зелени характеристики на дизайна, чрез които се постига значително намаляване на консумацията на енергия. Comcast Center е чудесен пример за екологично отговорно градско строителство.
Високо ефективните прозорци на Comcast Center спират 60% от топлината от слънцето и пускат вътре 70% от наличната в сградата дневна светлина. Това намалява използването на енергия за осветление и охлаждане, като по този начин две огромни енергийни нужди на небостъргач са решени. А високо ефективните водни тела помагат на сградата да използва 40% по-малко вода, отколкото типична офис сграда.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии