Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Чужденците вече имат право да наемат земя в Куба за срок от 99 години


Президентът на Куба Раул Кастро, обеща „тотален” обществен контрол върху икономиката на страната, както и нови източници на доходи за попълване на бюджета. 

 

Законът, който дава право на чуждестранните инвеститори, да наемат земя в Куба за срок от 99 години, влезе в сила миналия четвъртък. До тогава земята в Куба можеше да се отдава под наем за срок до 50 години, с възможност за удължаване на договора за наем с още 25 години.
 

 

Увеличаването на срока на 99 години, е с цел привличане на чуждестранни инвеститори, които са готови да строят голф игрища, луксозни вили и втори жилища за богати туристи, съобщава Асошиейтед прес.
 

 

Робин Конърс, президент на канадската компания Leisure Canada, която има намерение да строи хотели, вили, и две голф игрища на плажа в курорта Джибакоа, посрешна новината с въодушевление, "Виждаме, че времената вече са други”, каза той.
 

 

От друга страна, анализаторът от  Търговско-икономическия съвет на Куба и САЩ, Джон Кавулич, не бърза да се радва на законодателните иновации на кубинските власти: "Аз не мисля, че тази мярка ще отвори шлюза и в страната ще се изсипе поток от чужди инвеститори. По скоро, бе отворено кранче на чешмичка, за да видят хората, че в нея има вода”, заяви Кавулич.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии